Simulare Bacalaureat 2021. Peste 100.000 de elevi au participat la probă. Câţi participanţi au fost eliminaţi

Nicu Stan 22.03.2021, 16:03
Simulare Bacalaureat 2021. Peste 100.000 de elevi au participat la probă. Câţi participanţi au fost eliminaţi

Simulare Bacalaureat 2021. Peste 100.000 de elevi au participat la probă. Câţi participanţi au fost eliminaţi, citiți în rândurile de mai jos.

Simulare Bacalaureat 2021. Peste 110000 de elevi au susținut proba la limba română. Ce se întâmplă cu elevii aflați în localități carantinate

Simulare Bacalaureat 2021. Mai mult de 110.000 de elevi au participat la probă. Din nefericire au fost înregistrate și cinci incidente în urma cărora elevii au fost eliminați din examen.

Luni, 22 martie, s-a desfășurat simularea probei scrise la limba și literatura română din cadrul examenului național de bacalaureat, sesiunea 2021, probă susținută de 112.153 de elevi. Cei 5 elevi eliminați de la probă au fost eliminați pentru că au fost surprinși când copiau.

Elevii au sustinut azi proba la romana la Simularea Nationala pentru BAC 2021
Elevii au sustinut azi proba la romana la Simularea Nationala pentru BAC 2021

Solicitări de desfășurare a examenului în condiții speciale

De asemenea, la probă nu au putut participa elevii din 78 de unități de învățământ liceal aflate în localități unde rata de incidență cauzată de coronavirus este mare, reprezentând aproximativ 5% din numărul total de școli.

Potrivit procedurii cu privire la asigurarea condițiilor de egalizare a șanselor, au fost aprobate 76 de solicitări de desfășurare a examenului în condiții speciale, la domiciliu, cu prelungirea timpului de lucru, de asemenea cu asigurarea unui interpret mimico-gestual.

Când are loc următoarea probă a Simulării Naționale pentru Bac

Elevii din clasele terminale de liceu, care nu locuiesc în zone carantinate, au susțin, luni, simularea probei scrise de limba și literatura română a Bacalaureatului. Probele din cadrul simulării naționale a Bacalaureatului la orele 9.00, iar accesul elevilor în școli a fost permis până la ora 8.30.

Potrivit calendarului simulării probelor scrise ale examenului de Bacalaureat, după examenul de astăzi, la limba și literatura română, urmează proba obligatorie a profilului, miercuri, în timp ce joi se va susține proba la alegere a profilului și specializării. De asemenea, vineri elevii vor susține proba scrisă la limba și literatura maternă. Nu în ultimul rând, săptămâna viitoare, miercuri, 31 martie, elevii vor afla rezultatele.

Calendarul Simulării la Evaluarea Națională 2021

De asemenea, elevii din clasa a opta încep probele din cadrul simulării la Evaluarea Națională pe data de 29 martie. Simularea la Evaluarea Națională debutează cu proba de limba și literatura română. De asemenea, pe 30 martie elevii din clasa a VII-a vor susține proba scrisă de matematică, iar în 31 martie proba de limba și literatura maternă. Rezultatele la simularea de la Evaluarea Națională 2021 vor fi afișate pe data de 16 aprilie.

Simulările la Evaluarea Națională 2021 și Bacalaureat 2021 vor putea fi reprogramate în localitățile aflate în carantină din cauza coronavirusului, până la încetarea acesteia, potrivit unui calendar aprobat de inspectoratele școlare, dar nu mai târziu de data 15 mai, a anunțat Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației.

Urmăriți Impact.ro și pe