Simona Halep putea fi amendată drastic de WTA. Românca a abuzat de ”retrageri scuzabile”

Iancu Andreea 15.04.2021, 20:01
Simona Halep putea fi amendată drastic de WTA. Românca a abuzat de ”retrageri scuzabile”

Simona Halep nu trece prin cea mai bună perioadă a sa, după ce a acuzat probleme de sănătate care au împiedicat-o să performeze la mai multe turnee recente. Sportiva a renunțat la meciurile de la Doha și Dubai, abandonând totodată și la Miami și în cadrul FedCup. Recent, Simona Halep a mai luat o decizie neașteptată, motiv pentru care ar putea fi amendată de WTA.

Update: Până la urmă, Halep a decis să meargă la Stuttgart, tocmai pentru a evita amenda. Deși nu este la 100% din punct de vedere fizic, românca va depune eforturi suplimentare pentru a reuși să fie pe teren la turneul din Germania.

Simona Halep, amendată de WTA. Sportiva nu se află în cea mai bună formă fizică

Jucătoarea de tenis ar fi trebuit să performeze în zilele următoare în cadrul competiției “Porsche Tennis Grand Prix”, ce are loc între 19-25 aprilie la Stuttgart. Aceasta face parte din categoria “WTA 500” și le aduce sportivilor câștigători premii în valoare totală de $565.530. Deși ar fi trebuit să joace pe terenul de zgură alături de alte participante, Simona Halep a decis să se retragă și de la această competiției, atrăgând după ea posibilitatea de a fi amendată de WTA. Sportiva se confruntă cu probleme la umăr, care deocamdată nu par să se fi rezolvat.

Simona Halep a mai renunțat în lunile precedente la participarea în turneele de la Doha și Dubai, anulând prezența sa de la Miami și de la FedCup, unde ar fi trebuit să reprezinte România împotriva Italiei. Acum, sportiva a decis să renunțe și la turneul de categorie WTA 500 de la Stuttgart, potrivit doartenis.ro. Deși în urmă cu trei zile Simona a reînceput antrenamentele alături de tehnicianul Darren Cahill, care o pregătește pentru sezonul de zgură, ce debutează cu turneul din Germania, accidentarea suferită la umăr nu i-a permis sportivei să ia parte la competițiile recente. În plus, pentru că acest eveniment se desfășoară în condiții speciale, la interior, suprafața de joc se apropie foarte mult de duritatea cimentului, fapt care ar putea să nu o avantajeze pe sportivă.

Jucătoarea de tenis încearcă să își recapete forma fizică
Jucătoarea de tenis încearcă să își recapete forma fizică

Care sunt competițiile la care Halep ar trebui să participe în perioada următoare

Deși abia a reînceput antrenamentele, deocamdată ușoare, după problemele de la umăr, Simona Halep are în calendar mai multe partide la care ar trebui să participe în săptămânile ce urmează. Sportiva ar urma să performeze la Madrid, la Mutua Open, care se desfășoară în perioada 29 aprilie – 8 mai. De asemenea, competiția de la Roma, Internazionali BNL D’Italia se desfășoară între 10 mai – 16 mai și ar trebui să o aibă pe Halep printre jucătoare. Ambele evenimente fac parte din categoria WTA 1000. De asemenea, turneul de Grand Slam de la Paris, celebrul Roland Garros, se apropie cu pași repezi. Competiția, din care Simona a fost eliminată anul trecut încă din optimi, urmează să aibă loc în perioada 30 mai – 13 iunie.