Simona Halep, surpriză de la WTA. Ce s-a întâmplat cu un meci al campioanei noastre

Marian Cărăvan 08.12.2020, 12:21
Simona Halep, surpriză de la WTA. Ce s-a întâmplat cu un meci al campioanei noastre

Câștigătoare a trei turnee consecutive în 2020, Simona Halep a avut parte de o surpriză din partea WTA.

Surpriză de la WTA pentru Simona Halep. Ce s-a întâmplat cu un meci al campioanei noastre

Simona Halep încheie atipicul an 2020 pe locul 2 în clasamentul WTA. Cu trei turnee câștigate în acest an, Simona Halep a avut parte de o surpriză din partea WTA. Nu se aștepta la așa ceva. În acest an, Simona Halep a disputat 23 de partide, din care a pierdut trei. Câștigătoare a turneelor de la Dubai, Praga și Roma, Simona Halep a avut parte de o mare surpriză de la WTA.

Finala de la Dubai din luna februarie, la capătul căreia Halep și-a adjudecat primul din cele trei titluri ale anului, a fost desemnată cea mai frumoasă partidă de tenis feminin din 2020.

Atunci, pe 22 februarie, Simona Halep a învins-o pe Elena Rybakina, scor 3-6, 6-3, 7-6 (5), cucerind al 20-lea trofeu WTA din carieră. Disputată pe hard, finala de la Dubai a fost desemnată „cea mai frumoasă partidă a anului”.

Pentru acest titlu adjudecat de Simona Halep au mai fost nominalizate alte trei întâlniri:

Serena Williams vs Venus Williams (scor 3-6, 6-3, 6-4), la Lexington
Naomi Osaka vs Anett Kontaveit (scor 4-6, 6-2, 7-5), la Cincinnati
Aryna Sabalenka – Cori Gauff (scor 1-6, 7-5, 7-6), la Ostrava

Finala de la Dubai, cea mai frumoasa partida a anului
Finala de la Dubai, cea mai frumoasa partida a anului

Veștile bune nu se opresc aici. Simona Halep, nominalizată și pentru jucătoarea anului

Pentru Simona Halep veștile bune nu se opresc aici. Constănțeanca a fost nominalizată și pentru distincția de cea mai bună jucătoare a anului 2020. Pentru trofeu va lupta cu Victoria Azarenka (13 WTA), Sofia Kenin (4 WTA), Naomi Osaka (3 WTA), Aryna Sabalenka (10 WTA) și Iga Swiatek (17 WTA).

Simona Halep a mai obținut premiul de jucătoarea anului în 2018, an în care a cucerit primul ei turneu de Grand Slam, la Roland Garros. În urma voturilor exprimate de jurnaliști, WTA va anunța în această săptămână către cine va merge distincția de cea mai bună jucătoare a anului.

Simona Halep, 29 de ani, a câștigat trei turnee în 2020, la Dubai, Praga și Roma. A fost eliminată în optimi la Roland Garros, turneu de Grand Slam unde era favorita numărul 1. Între timp, Simona Halep s-a luptat și cu noul coronavirus și a ieșit învingătoare din această încercare. Acum așteaptă și ea, la fel ca și fanii săi, să vadă dacă va fi încununată din nou drept cea mai bună jucătoare a anului, așa cum s-a întâmplat în 2018. Totodată, Simona Halep este cu gândul la sezonul viitor, primul examen major fiind Australian Open, turneu amânat pentru începutul lunii februarie 2021, din cauza pandemiei.

 

Urmăriți Impact.ro și pe