Simona Halep – Sorana Cîrstea, duel de vis la Indian Wells. Cum s-au „amenințat” cele două jucătoare din România

Sorin Barbu 14.03.2022, 10:45

Simona Halep și Sorana Cîrstea vor lupta pe terenul de tenis în optimile turneului de la Indian Wells. Cele două jucătoare din România s-au mai înfruntat până acum de trei ori, ultima oară acum 12 ani, când a câștigat Sorana. Partida este programată miercuri dimineață.

Simona Halep și Sorana Cîrstea se vor înfrunta în optimi la Indian Wells

Simona Halep a ajuns în optimi după ce a învins-o în două seturi, 6-3, 6-4, pe Cori Gauff, în vreme ce Sorana Cîrstea a avut nevoie de trei seturi pentru a trece de Anna Kalinskaya (90 WTA), scor 5-7, 6-1, 6-0.

Cele două jucătoare din România se vor înfrunta în optimi la Indian Wells. Până acum s-au mai întâlnit pe terenul de tenis de trei ori, iar Sorana conduce cu 2-1. Ultimul meci a avut loc acum 12 ani, la Cincinnati, iar „Sori” a câștigat lejer, în două seturi: 6-2, 6-4.

Cele două jucătoare sunt vecine în clasamentul WTA. Halep a fost numărul unu mondial, dar acum se află pe locul 26. Sorana ocupă locul 27, iar dacă se impune, în optimi la Indian Wells, o va depăși pe jucătoarea din Constanța.

„Este egal cu zero. Nici nu știu pe ce loc sunt eu, nici pe ce loc e Simona. N-are nicio importanță cine e prima, cine e a doua. Important este ce pot să fac eu, ce pot să controlez eu, și planurile mele”, a declarat Sorana Cîrstea.

„Va fi o mare provocare pentru mine, dar este doar un alt meci. Sunt obișnuită să joc cu româncele. Desigur, va fi un meci greu pentru că este o jucătoare grozavă. Aștept cu nerăbdare ziua liberă și după mă voi gândi la partida următoare.

Este grozav să fiu din nou aici, e o atmosferă extraordinară ori de câte ori joc şi vreau să le mulţumesc tuturor că au venit”, a spus și Simona Halep, conform Eurosport.

Meciul dintre Simona Halep și Sorana Cîrstea va avea loc între ora 21 a zilei de marți, 15 martie și ora 06 a zilei de miercuri, 16 martie. Halep și Cîrstea și-au asigurat câte un premiu de 94.575 de dolari după ce au trecut de turul al treilea la Indian Wells, iar jucătoarea care se va califica va fi sigură de un cec de 179.940 de dolari.

Urmăriți Impact.ro și pe