Simona Halep și Sorana Cîrstea, primul meci după 12 ani. „Nu am fost niciodată prietene”

Sorin Barbu 14.03.2022, 11:43
Simona Halep și Sorana Cîrstea, primul meci după 12 ani. „Nu am fost niciodată prietene”

Simona Halep și Sorana Cîrstea s-au calificat în optimile de la Indian Wells și se vor înfrunta pentru un loc în sferturile competiției care are premii totale de peste opt milioane și jumătate de dolari. Între cele două jucătoare nu au existat niciodată relații foarte apropiate, chiar dacă se cunosc din copilărie și au jucat împreună în echipa de Fed Cup, iar la un moment dat s-a vorbit chiar de un conflict.

Simona Halep – Sorana Cîrstea, duel în optimi la Indian Wells

Simona Halep și Sorana Cîrstea este dincolo de bani și puncte și un meci al marilor orgolii. Cele două jucătoare sunt vecine în clasamentul WTA, iar cine câștigă va fi „prima rachetă” a României. Cele două sportive se întâlnesc prima oară după 12 ani. Ultima confruntare a fost câștigată de Cîrstea, în anul 2010, care conduce cu 2-1 în partidele directe.

Cele două jucătoare se cunosc din copilărie, dar nu au avut niciodată relații prea apropiate. S-a spus că Sorana este supărată de atenția de care se bucură Halep când vine vorba de partidele cu echipa României din Fed Cup.

Sorana chiar a spus că echipa României nu stă în Simona Halep și că nu este o mare problemă dacă jucătoarea din Constanța lipsește la un meci. După aceea a încercat să îndulcească tonul și a explicat care este relația dintre ele.

„Noi ne știm de la 8 ani. Dar nu am fost niciodată prietene apropiate. Suntem pur și simplu colege de breaslă. Ca-n orice job, cu unii colegi ai o legătură mai profundă, cu alții nu. Nici când eram copii nu eram foarte apropiate, pentru că suntem două persoane extrem de diferite. Nu există două persoane mai diferite decât noi două.

E greu ca Simona să mai câștige un Grand Slam, pentru că acum sunt foarte multe jucătoare care lovesc mingea foarte puternic: Osaka, Pliskova, Kvitova. Ea are un joc în care așteaptă. Mi-e greu să cred că stilul ei de joc se potrivește pe un Grand Slam pe hard.

Pe zgură da, o văd mult mai bine. Dar și acolo vin jucătoarele cu serviciu puternic. Simona este dârză. Iar în tenisul de astăzi asta ar putea să compenseze orice joc”,  a spus Sorana într-un interviu, acordat în anul 2019, lui Mircea Meșter.

Simona Halep a câștigat peste 38 de milioane USD doar din tenis

După ce s-au calificat în optimi la Indian Wells, cele două sportive din România nu au vorbit decât foarte puțin despre meciul care urmează și despre locurile pe care le ocupă în clasamentul WTA.

„Este egal cu zero. Nici nu știu pe ce loc sunt eu, nici pe ce loc e Simona. N-are nicio importanță cine e prima, cine e a doua. Important este ce pot să fac eu, ce pot să controlez eu, și planurile mele”, a declarat Sorana Cîrstea, după succesul din partida cu  Anna Kalinskaya.

La finalul partidei cu Cori Gauff, Simona Halep a vorbit în interviul acordat Eurosport de întâlnirea cu jucătoarea din România și și-a lăudat adversara.

„Va fi o mare provocare pentru mine, dar este doar un alt meci. Sunt obișnuită să joc cu româncele. Desigur, va fi un meci greu pentru că este o jucătoare grozavă. Aștept cu nerăbdare ziua liberă și după mă voi gândi la partida următoare. Este grozav să fiu din nou aici, e o atmosferă extraordinară ori de câte ori joc şi vreau să le mulţumesc tuturor că au venit”.

Sorana conduce la meciurile directe, dar când este vorba de banii câștigați pe terenul de tenis este mult în spate. Jucătoarea din Târgoviște a primit 6.945.988, în timp ce Halep a câștigat 38.288.536 de dolari și se află pe locul patru all-time.

Urmăriți Impact.ro și pe