Simona Halep se poate îmbogăți din scandalul de dopaj. Răsturnarea de situație dezvăluită de CTP

Beatrice Dumitru 06.12.2022, 09:03
Simona Halep se poate îmbogăți din scandalul de dopaj. Răsturnarea de situație dezvăluită de CTP

Simona Halep a fost prinsă dopată în luna august la US Open și a fost suspendată provizoriu. Acum, fostul lider mondial luptă să-și dovedească nevinovăția și a primit o veste extraordinară după ce s-a descoperit modul în care substanța interzisă a ajuns în organismul ei. Ce a dezvăluit gazetarul Cristian Tudor Popescu în cazul Simonei Halep.

Dezvăluirea lui Cristian Tudor Popescu în cazul Simonei Halep

Simona Halep a fost acuzată oficial de dopaj după ce a fost depistată pozitiv cu substanța roxadustat în SUA, la US Open, dar poate obține o ridicare provizorie a suspendării după ce s-a descoperit modul în care substanța interzisă a ajuns în organismul. Însă speța se va judeca în continuare.

Astfel, agenția franceză de toxicologie și farmacologie angajată de Simona Halep a identificat că în suplimentele nutritive utilizate de sportivă au fost identificate surse accidentale de compuși care depășesc criterile de puritate ale substanțelor înscrise pe etichetele produselor vitaminizante și minerale administrate de aceasta. Gazetarul Cristian Tudor Popescu este de părere că ar trebui trasă la răspundere firma care produce acest medicament.

Simona Halep se poate îmbogăți din scandalul de dopaj. Răsturnarea de situație dezvăluită de CTP
Simona Halep a fost prinsă dopată.

Este vorba de un medicament rar, de uz spitalicesc restricționat pentru cazuri grave și periculos prin efectele adverse – cum și de ce să se strecoare pe șest într-un supliment alimentar comercializat pentru consum sportiv, și de fapt, public?

Firma care ar produce așa ceva s-ar face vinovată penal, chiar criminal. Poate fi dată în judecată și condamnată la niște arestări și despăgubiri uriașe!”, scrie Cristian Tudor Popescu într-un editorial pentru gsp.ro.

Ce a cerut Simona Halep Agenției Internaționale de Integritate a Tenisului

Pe baza documetelor certificate de toxicologii francezi de la agenția angajată de Simona Halep, sportiva din Constanța a solicitat Agenției Internaționale de Integritate a Tenisului o audiere sumară de urgență care să aibă loc înaintea depozițiilor cu martori, la tribunalul independent de la Londra, unde este constituit un complet de arbitri juridici și investigatori autentificați pentru revizuiri și evaluări.

Vestea că Simona Halep a fost prinsă dopată a cutremurat lumea tenisului mondial, însă campioana de la Roland Garros și Wimbledon a susținut mereu că nu a luat cu bună știință nicio substanță interzisă. Dar în cazul în care nu va reuși să-și dovedească nevinovăția, sportiva riscă o suspendare de patru ani.

Simona Halep a picat un test anti-doping la US Open, turneu de Grand Slam la care a fost eliminată de debutanta din Ucraina, Daria Snigur, chiar în primul tur. După această competiție, în viața tenismenei au avut loc mai multe schimbări: a divorțat, a suferit o operațție de rinoplastie și anunța că nu va mai juca în anul 2022.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...