Simona Halep primește bani de la WTA ca să stea acasă. Cât este „șomajul tehnic” în tenis

Marian Cărăvan 09.04.2020, 15:38
Simona Halep primește bani de la WTA ca să stea acasă. Cât este „șomajul tehnic” în tenis

La nivelul WTA și ATP se discută depre posibilitatea ca sportivii să fie sprijiniți financiar în această perioadă în care turneele sunt anulate. Simona Halep urmează să primească bani de la WTA, pentru ceea ce putem numi „șomaj tehnic” în tenis.

Simona Halep primește bani de la WTA ca să stea acasă. Cât este „șomajul tehnic” în tenis

Suma vehiculată este de 2.500 de dolari lunar pentru fiecare sportivă din circuitul WTA. O măsură pe care oficialii WTA sunt pe punctul de a o aproba, după cum susțin cei de la Tennis World USA. Astfel, de această decizie ar urma să beneficieze inclusiv Simona Halep, locul 2 WTA.

Decizia de la nivelul WTA urmează a fi luată pentru a ajuta în principal jucătoarele mai slab cotate din circuitul profesionist, care s-au plâns că nu vor avea din ce să trăiască dacă nu vor mai putea participa la diferite competiții. Georgia Sofia Şapatava, locul 337 WTA, a lansat o petiție prin care solicită ITF să susțină financiar jucătorii mai slab clasați: „Nu mulţi vor putea să facă faţă cheltuielilor de zi cu zi şi apoi să revină să joace după trei luni fără competiţii”. Sportiva a adunat undeva la 1.300 de semnături.

ATP și WTA anunțau în urmă cu o săptămână că vor încerca să găsească diferite metode prin care să-i ajute pe jucătorii de tenis care nu câștigă milioane de euro de pe urma turneelor.

Simona Halep așteaptă reluarea competițiilor

Simona Halep le transmite fanilor mesaje pline de optimism

Simona Halep, locul 2 WTA, se află de câteva săptămâni în autoizolare. Împărtășește însă multe momente cu fanii săi de pe rețelele de socializare, unde campioana noastră a devenit foarte activă în ultima perioadă. Constănțeanca duce dorul competițiilor sportive, însă este optimistă în privința viitorului.

„Este o perioadă grea pentru toată lumea. Dar dacă stați acasă, dacă rămâneți puternici, totul va fi bine. De-abia aștept să călătoresc din nou, de-abia aștept să joc tenis din nou și de-abia aștept să vă văd. Toate cele bune, rămâneți în siguranță și bucurați-vă de timpul petrecut acasă”, a spus Simona Halep, în postarea sa de pe Twitter.

Simona Halep nu a mai jucat un meci oficial de pe 22 februarie, dată la care a învins-o pe Elena Rybakina, în finala turneului de la Dubai.

Urmăriți Impact.ro și pe