Simona Halep, premieră negativă după șapte ani. Românca a recunoscut: ”Nu am nicio șansă”

Beatrice Dumitru 26.10.2021, 12:00
Simona Halep, premieră negativă după șapte ani. Românca a recunoscut: ”Nu am nicio șansă”

Simona Halep a avut un an nefast pe plan profesional. Ea a fost măcinată de accidentări, care au ținut-o departe de terenul de tenis timp de mai multe luni. Din această cauză, Halep a ratat participarea la Roland Garros și Wimbledon, turnee de Grand Slam pe care le-a câștigat în 2018, respectiv 2019.

2021, an nefast pentru Simona Halep. Premieră negativă pentru tenismenă după șapte ani

Simona Halep a avut probleme mai întâi în luna martie, la turneul de la Miami, când a resimțit dureri la umărul drept. Două luni mai târziu, în timpul turneului de la Roma, sportiva din Constanța s-a accidentat la gamba stângă, pentru ca mai apoi, în luna august, să aibă probleme la mușchii adductori ai coapsei drepte, la competiția de la Cincinnati.

Tenismena a început anul 2021 pe locul doi WTA, iar în prezent ocupă poziția 18. Astfel, Simona Halep a ieșit din Top 10 pentru prima dată în ultimii șapte ani și jumătate, motiv pentru care va rata și prezența la Turneul Campioanelor. Românca a jucat finala competiției împotriva americancei Serena Williams, în anul 2014, dar a pierdut-o în trei seturi.

Simona Halep, premieră negativă după șapte ani. Românca a recunoscut: ”Nu am nicio șansă”
Simona Halep nu va participa la Turneul Campioanelor din acest an.

„Nu am nicio șansă la Turneul Campioanelor anul acesta. Pentru mine a fost un an greu, cu multe accidentări, n-am jucat 4-5 luni. Tot ce vine este un bonus, n-am nicio așteptare. Vreau doar să pun în practică ceea ce am hotărât cu antrenorii și să mă bucur de tenis. Am început anul cu mari dureri și acum mă bucur că sunt sănătoasă să joc,” a spus Simona Halep.

Simona Halep a renunțat la colaborarea cu antrenorul Darren Cahill

Turneul Campionelor 2021 se va desfășura în perioada 10-17 noiembrie și va avea loc în premieră în Mexic, la Guadalajara. Simona Halep se află pe locul 39 în clasamentul Race, cu 1,367 de puncte adunate în acest an și nu mai are nicio șansă de calificare. În 2018, românca s-a retras de Turneul Campioanelor din cauza unei accidentări.

Simona Halep a anunțat în luna septembrie că a renunțat la serviciile antrenorului australian Darren Cahill, după o colaborare de șase ani. Alături de Cahill, Halep a câștigat primul Grand Slam din carieră și a ajuns pe primul loc WTA. Sportiva are în palmares 22 de titluri cucerite în circuit, dintre care două trofee de Grand Slam. În aceste zile, Simona Halep participă la Transylvania Open, competiție organizată la Cluj.

 

 

 

 

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...