Simona Halep, pe prima pagină a ziarelor din Europa. Ce au scris acum despre româncă

Iancu Andreea 05.10.2020, 09:47
Simona Halep, pe prima pagină a ziarelor din Europa. Ce au scris acum despre româncă

Simona Halep a fost învinsă de către jucătoarea de tenis Iga Swiatek la turneul Roland Garros. Meciul dintre cele două s-a încheiat cu eliminarea româncei, un lucru neașteptat, care a surprins jurnaliștii din presa internațională. Iată ce s-a scris despre Simona Halep, după eșec.

Ce scrie pe prima pagină a ziarelor din Europa după eliminarea Simonei Halep

Un scor neașteptat, de 1-6, 2-6 i-a adus Simonei eliminarea de la un turneu de Grand Slam. Deși era favorită printre jucătoarele de tenis, românca noastră a fost învinsă de poloneza Iga Swiatek. Luați prin surprindere de această turnură, jurnaliștii din presa străină au notat înfrângerea pe prima pagină a publicațiilor.

Marca: „Swiatek aruncă în aer turneul și o elimină pe principala favorită, Halep. Poloneza s-a calificat în premieră în sferturile de finală ale unui Grand Slam. Aflată pe locul 54 WTA, Swiatek s-a impus clar, scor 6-1, 6-2, în 70 de minute”.

L’Equipe: „Principala favorită la câștigarea Roland Garros, Simona Halep, a cedat în optimi, scor 1-6, 2-6, în fața polonezei Iga Swiatek, 19 ani. Acum că româncă a fost eliminată, oricine poate câștiga turneul. Tornada poloneză a șters încrederea Simonei Halep, care venea după 17 victorii consecutive și trei titluri cucerite”.

Gazzetta dello Sport: „Favorită la câștigarea Roland Garros, Simona Halep a fost învinsă în două seturi de poloneza Swiatek, în vârstă de doar 19 ani”.

BBC: „Simona Halep, lăsată fără replică de Swiatek în optimi. Principala favorită la câștigarea turneului de la Roland Garros a fost eliminată de adolescenta din Polonia. Swiatek a câștigat primul set în numai 23 de minute și a terminat meciul cu un număr impresionat de 30 de lovituri câștigătoare”.

Simona Halep a fost eliminată de la Roland Garros de către poloneza Iga Swiatek
Simona Halep a fost eliminată de la Roland Garros de către poloneza Iga Swiatek

Cum a ajuns Simona Halep să piardă turneul de la Roland Garros

Încă de la primul serviciu al Simonei, Iga Swiatek a reușit să își treacă în cont și primul break. Se pare că îndârjirea polonezei a fost o surpriză și pentru Halep, care nu a putut combate loviturile aproape de tușă ale lui Swiatek. După 23 de minute, poloneza a câștigat primul set. Acesta a reprezentat primul set pierdut de Simona Halep la Roland Garros 2020. În cel de-al doilea set, Halep a reușit să se ambiționeze, însă Iga a avut și aici câștig de cauză, fiind ajutată inclusiv de banda fileului, care a aruncat mingea în terenul româncei.

Surpriza înfrângerii vine după ce Simona Halep o învingea pe Swiatek anul trecut, la Paris cu un scor de 6-1, 6-0. Astfel, se pare că poloneza a reușit să își ia revanșa anul acesta, eliminând pe Halep de la Roland Garros 2020. Acum, tânăra de 19 ani din Varșovia urmează să joace împotriva uneia dintre învingătoarele Martina Trevisan (locul 159 WTA) și Kiki Bertens (locul 8 WTA).

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...