Simona Halep, îngrijorată de situația lui Darren Cahill. „Nu știu cum a rezistat, îmi pare rău pentru el”

Sorin Barbu 17.03.2022, 14:40

Simona Halep este în culmea fericii, după meciurile grozave de la Indian Wells. Jucătoarea din România a învins-o pe Petra Martic și s-a calificat în semifinalele competiției. La conferința de presă a fost foarte relaxată și a făcut glume, dar i-a pierit zâmbetul când a vorbit despre fostul său antrenor. Darren Cahill nu mai face parte din echipa Amandei Anisimova, locul 12 în clasamentul WTA.

Simona Halep, întrebată de Darren Cahill la Indian Wells

Simona Halep a reușit un parcurs excelent la Indian Wells. Sportiva din România s-a calificat în semifinalele competiției și este foarte încrezătoare că va face un meci bun cu Iga Swiatek.

La conferința de presă a fost foarte relaxată și bine dispusă. Într-un singur moment i-a pierit zâmbetul. A fost întrebată care este situația lui Darren Cahill, fostul său antrenor. Australianul s-a despărțit de Amanda Anisimova cu puțin timp înainte de startul turneului de la Indian Wells.

„În ultimii ani, cel mai greu a fost să călătorești și să stai în bule. El a fost în cea mai grea situație pentru că a stat foarte mult în carantină. Nu știu cum a rezistat. Nici nu vreau să-mi imaginez cum e să stai 14 zile într-o cameră fără un geam, fără aer proaspăt.

Era foarte greu pentru el. Simțeam anul trecut că se chinuie. L-am văzut acum în Australia și i-am zis că are nevoie de odihnă. Nu m-a ascultat. Dar sunt sigură că este suficient de puternic încât să revină. Are nevoie, cu siguranță, să petreacă timp cu familia lui și să bucure de viața. Am văzut mesajul lui și m-am întristat pentru că simte asta. Dar cu siguranță va fi bine.

Cred că a stat de cinci ori în carantină. Să nu vorbim despre asta, pentru că mă panichez. Dar a fost foarte puternic. Cred că cele 28 de zile după US Open au umplut paharul. S-a chinuit în acele momente. E greu pentru toți. Îmi pare rău pentru el, dar e suficient de puternic”, a spus Halep la conferința de presă, despre fostul său antrenor.

 

Darren Cahill a explicat că pandemia de COVID și reglementările stricte din SUA l-au dat peste cap. Așa a decis că este mai bine să ia o pauză, după o perioadă foarte tensionată.

„Am ajuns în SUA cu aproximativ 3 zile înainte de a merge la Indian Wells și nu m-am simțit bine. A doua zi, pe teren cu Amanda, mi-am dat seama repede că nu aveam cum să-i ofer atenția și grija necesare pentru a face treaba de antrenor în mod corespunzător.

Nu e ușor de explicat, dar de când am ieșit din carantina de 28 de zile de la sfârșitul anului trecut în Australia, am avut probleme în a reporni. După ce am petrecut 28 de zile analizând și criticând fiecare mișcare de antrenor, meci și punct din 2021, mintea mea a fost epuizată.

Chiar și la Australian Open anul acesta trăgeam de mine de-a lungul zilelor, ceea ce este neobișnuit pentru mine când vine vorba de tenis, pentru că de obicei este o simplă bucurie să fac ceea ce fac. După AO, sincer am crezut că am fost un pic moale și am crezut că am nevoie să îmi dau un brânci și să merg la Indian Wells și la Miami, iar mintea și corpul meu își vor reveni în forță acolo unde erau.

Din păcate, n-a fost cazul. I-am mulțumit Amandei și i-am spus că trebuie să am grijă de mine. M-am oferit să continui să o ajut ca prieten”, a scris Darren Cahill pe Instagram.

Simona Halep a lucrat în două rânduri cu Darren Cahill și au făcut parte din aceeași echipă aproape patru ani.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe