Simona Halep, în semifinalele Australian Open 2020. Când și cu cine va juca

Raluca Juncu 29.01.2020, 10:56
Simona Halep, în semifinalele Australian Open 2020. Când și cu cine va juca

Veștile bune nu încetează să apară pentru Simona Halep. Sportiva s-a calificat în semifinalele Australian Open după ce, în sferturile din finală s-a impus în fața jucătoarei de origine estonă, Anett Kontaveit, cu scorul de 6-1, 6-1.

Halep, calificare victorioasă în semifinalele Australia Open

Simona Halep a mai făcut un pas spre al treilea trofeu de Grand Slam din cariera sa de până acum. Miercuri, românca a înfruntat-o Anett Kontaveit, pe care a învins-o cu 6-1, 6-1, având un joc aproape perfect pe terenul de la Melbourne. Simona Halep a ajuns pentru a opta oară în penultimul act al unui turneu de Mare Șlem.
În semifinale, Simona o va întâlni pe Garbine Muguruza, care a învins-o cu 7-5, 6-3 pe Anastasia Pavlyuchenkova.

Tot miercuri, în sferturile de finală, Garbine Muguruza (26 ani) a învins-o în două seturi, 7-5, 6-3, pe rusoaica Anasasia Pavliuhcenkova (30 WTA), după o oră şi 33 minute de joc, calificându-se în premieră în penultimul act al competiţiei, potrivit Digi Sport.

Victoria de miercuri a Simonei Halep i-a adus calificarea în semifinalele AO.
Victoria de miercuri a Simonei Halep i-a adus calificarea în semifinalele AO. Foto: Twitter / Simona Halep

„Vă mulțumesc pentru tot. Este o plăcere să joc aici în Australia. E grozav că pot juca cel mai bun tenis al meu și să fiu în semifinale. M-am simțit foarte bine pe teren, știam cum să joc împotriva ei, am fost concentrată, îmi place foarte mult să joc aici, la Melbourne. Am fost concentrată la fiecare punct jucat”, a spus Simona Halep după meci.

Joi, Simona Halep o va avea de înfruntat joi pe Garbine Muguruza, (la 06:30 ora locală a României) în vreme ce partida din cealaltă semifinală va avea loc înainte de meciul Simonei și se va disputa între australianca Ashleigh Barty și jucătoarea de origine americană Sofia Kenin.

Pâna la semifinala de mâine, Simona Halep se declară pregătită, recunoscând că acum e mult mai experimentată decât era în 2018.

„M-am antrenat departe de casă în această iarnă, am muncit mai mult, și mă simt mai puternică. Am simțit că astfel mă pot concentra mai mult pe munca mea.
Îmi aduc aminte cum am pierdut finala trecută la Australian Open m-a durut foarte tare. Cred că m-am enervat prea tare atunci. Acum am altă experiență, dovadă că am reușit să câștig cele două turnee de Grand Slam de până acum”, a precizat constănțeanca.

Urmăriți Impact.ro și pe