Simona Halep îl învață limba română pe Patrick Mouratoglou. „Are talent și prinde repede. Este un om deștept”

Sorin Barbu 05.05.2022, 14:22
Simona Halep îl învață limba română pe Patrick Mouratoglou. „Are talent și prinde repede. Este un om deștept”

Simona Halep și Patrick Mouratoglou lucrează împreună de aproape o lună și se înțeleg foarte bine. Se laudă reciproc în interviuri, iar la meciuri și antrenamente se vede că este „chimie” între ei. Jucătoarea din Constanța a dezvăluit că a început chiar să-și învețe antrenorul limba română.

Simona Halep, încântată de antrenorul Patrick Mouratoglou

Simona Halep și Patrick Mouratoglou și-au început colaborarea pe data de 7 aprilie și asta s-a văzut foarte rapid. Jucătoarea din România este mult mai sigură pe ea, gândește mai bine loviturile și are curaj să riște. Așa s-a întâmplat în primele trei partide ale turneului de la Madrid, câștigate fără să cedeze nici măcar un set.

În sferturile de finală lucrurile nu au mai fost grozave, iar sportiva din România a pierdut în două seturi în fața lui Ons Jabeur. A fost o înfrângere care a supărat-o, dar cu toate acestea nu este descurajată. A fost primul turneu cu fostul antrenor al Serenei Williams lângă ea.

„Un început foarte bun, am făcut ceea ce am vorbit. Astăzi (n.r. declarațiile au fost făcute la puțin după finalul partidei cu Ons Jabeur) mai puțin, bineînțeles, dar nu că nu am vrut, ci că nu am izbutit, emoțional, să reușesc această treabă. Îmi place foarte mult, mă simt bine și simt că progresez de la zi la zi mai mult. Încep să am încredere în jocul acesta, în modul acesta de a juca și am încredere că o să fie bine!”, a declarat Simona Halep.

Colaborarea dintre Simona Halep si noul antrenor ridica semne de intrebare
Simona Halep colaborează foarte bine cu Patrick Mouratoglou

Jucătoarea din România a povestit și pe ce segmente de pregătire a pus accentul și unde simte că a progresat.

„Serviciul, apoi la retur sunt mai solidă. Jocul mai agresiv, intru în teren atunci când am o minge mai scurtă. Cred că, per total, am progresat la multe. Și fizic sunt bine după o perioadă foarte slabă în care nu m-am simțit bine fizic, câteva luni, de la accidentare.

Acum mă simt bine, nu am nicio durere, sunt sănătoasă. Cred că ăsta este cel mai important lucru!”, a mai spus pentru ProSport jucătoarea aflată pe locul 21 WTA.

Patrick Mouratoglou a început să învețe limba română

În echipa Simonei Halep, atmosfera este foarte bună. Pe internet au apărut imagini în care oamenii din staff își „plătesc pariurile” cu flotări, după succesele de pe terenul de tenis. Patrick Mouratoglou a început chiar cursuri de limba română, cu profesoara Simona Halep.

„Deja folosește foarte multe cuvinte în românește și îi și place. Are talent și prinde repede. Este un om foarte deștept!”, a spus jucătoarea.

Următorul turneu la care va participa Simona Halep este cel de la Roma, programat în perioda 22 mai – 5 iunie.

Urmăriți Impact.ro și pe