Simona Halep face un anunț dureros despre accidentarea suferită: „Am avut două rupturi musculare”

Gabriel Peneș 04.06.2021, 10:36

Simona Halep face un anunț dureros despre accidentarea suferită. Numărul 3 mondial a suferit o ruptură la gambă în timpul turneului de la Roma. Din această cauză, jucătoarea din Constanța a fost obligată să renunțe la participarea la turneul de Grand Slam de la Roland Garros, pe care l-a câștigat în 2018. Acum, marea întrebare este dacă Halep va putea fi prezentă la Wimbledon, acolo unde este, încă, deținătoarea trofeului, competiția fiind anulată anul trecut din cauza pandemiei.

Simona Halep face un anunț dureros despre accidentarea suferită

În timpul partidei cu Angelique Kerber de la turneul din Roma, românca a acuzat dureri tot mai mari la piciorul stâng. Simona Halep face un anunț dureros despre accidentarea suferită în turul 2 al competiției din capitala Italiei. Era 12 mai, ir numărul 3 mondial „zburda” pe teren, pregătindu-se pentru turneul favorit, cel de la Roland Garros. Dar Moira a vrut altfel, iar totul s-a schimbat într-o clipă. Simona a fost obligată să renunțe la participarea la marele turneu parizian. Mai mult, încă nu se știe dacă, începând cu 28 iunie, ea va putea să-și apere titlul cucerit în 2019, la Wimbledon. Halep este campioana en-titre pe iarba londoneză, dat fiind că în 2020 competiția a fost anulată din cauza pandemiei.

De obicei nu sunt în această perioadă acasă, din păcate însă anul acesta m-am accidentat. Este diferit față de anul trecut pentru că anul trecut nu se jucau turnee în această perioadă. Atunci a fost mai ușor de gestionat, dar acum sufăr puțin, toată lumea e la turnee, iar eu sunt acasă. Nu pot nici să mă antrenez pentru că accidentarea este încă la început. Va trebui să mai stau o perioadă fără tenis, fără alergare. Mușchiul încă nu s-a sudat. E greu, pentru că nu sunt obișnuită să stau în mijlocul sezonului acasă și să nu fac nimic”, a declarat Halep pentru Eurosport.

Simona Halep face un anunț dureros despre accidentarea suferită: „Am avut două rupturi musculare”
Simona Halep face un anunț dureros despre accidentarea suferită: „Am avut două rupturi musculare”. În aces timp, numărul 2 mondial, nipona Naomi Osaka s-a retras de la Roland Garros din cauza unor probleme psihice

„Am avut două rupturi musculare”

Deși s-a crezut că e vorba de o ruptură musculară la gamba stângă, numărul 3 WTA a anunțat că a fost vorba, de fapt, de două astfel de rupturi. Iar amândouă sunt foarte periculoase.

Momentele de la Roma au fost într-adevăr grele pentru că din nimic mi s-a întâmplat această ruptură. Nu am anticipat-o absolut deloc. Mi s-a părut imposibil că stând la retur se poate întâmpla o ruptură musculară. Chiar am avut două. Prima este mult mai profundă, a doua este la suprafață, dar amândouă sunt destul de periculoase. Am acceptat această accidentare și sunt destul de pozitivă pentru că știu că dacă ești pozitiv și ai încredere te poți vindeca mai repede și am început deja procesul vindecării”, a mai spus Simona Halep pentru sursa citată.

Turneul de la Roland Garros a avut deja parte de alte situații neobișnuite. Nipona Naomi Osaka, numărul 2 WTA, a preferat să se retragă după primul tur decât să mai stea de vorbă cu presa. Osaka a motivat că întâlnirile cu ziariștii îi provoacă o stare psihică inconfortabilă, ea având probleme cu depresia și anxietatea. La o zi distanță, cehoaica Petra Kvitova, a 11-a favorită, a călcat strâmb tocmai când participa la o conferință de presă. Dubla câștigătoare de la Wimbledon a fost nevoită să se retragă și ea din turneu. Iar „cireașa de pe tort” a venit chiar dinspre liderul mondial, australianca Ashleigh Barty, care a abandonat competiția, joi, tot din cauza unor probleme medicale.