Simona Halep este invincibilă. Românca s-a calificat în semifinale la Toronto

Andra Daoud 13.08.2022, 07:57
Simona Halep este invincibilă. Românca s-a calificat în semifinale la Toronto

După abandonul de la Washington, din urmă cu câteva săptămâni, Simona Halep s-a mobilizat și a început cu dreptul turneul de la Toronto. Românca a învins-o vineri seară pe Coco Gauff (locul 11 WTA) și s-a calificat în semifinale la turneul de 1.000 de puncte din Canada. Partida dintre cele două s-a încheiat cu scorul 6-4, 7-6 în favoarea româncei. Pe cine va întâlni Halep în semifinale.

Simona Halep este în semifinale la Toronto

Simona Halep a fost invincibilă în partida din sferturi și i-a luat ambele seturi lui Coco Gauff, marea speranță a tenisului american și numprul 11 WTA. Americanca a pierdut al patrulea meci din tot atâtea jucate, însă Simona Halep a avut parte de ceva emoții în această partidă.

Debutul meciului a fost în favoarea lui Halep, care a analizat rapid jocul adversarei și a început să deschidă unghiurile. Serviciul Simonei a fost unul bun, în ciuda celor 5 duble greșeli din primul act. Gauff a încercat un joc agresiv, însă șansele nu au fost de partea ei.

Deși conducea partida, Simona Halep a avut câteva răbufniri nervoase, însă Patrick Mouratoglou a încurajat-o din lojă, iar Halep a obținut victoria, calificându-se în semifinala de la Rogers Cup.

Simona Halep este invincibila. Romanca s-a calificat in semifinale la Toronto
Simona Halep a invins-o pe Coco Gauff in sferturile de finala de la Toronto

Pe cine va întâlni Halep în semifinale

Românca o va avea ca adversară în semifinale pe americanca Jessica Pegula (numărul 7 WTA). Este prima dată când Pegula și Halep se întâlnesc pe teren. Dacă o va învinge și pe aceasta și va ajunge în finală, Simona are șanse la al treilea trofeu din carieră la turneul canadian, după cele cucerite în 2016 și 2018.

Jessica Pegula, adversara Simonei din semifinale, are 28 de ani și este cea mai bogată jucătoare de tenis din Statele Unite. Sportiva a adunat din tenis o avere impresionantă, aproximativ 4 milioane de dolari și provine dintr-o familie înstărită din SUA. Tatăl ei, Teddy Pegula, este un om de afaceri cu o avere estimată la 3,6 miliarde de dolari. Din 2014, el deține echipa de fotbal americam Buffalo Bills, pentru care au mai licitat atunci și Bon Jovi și Donald Trump.

Americanca este în vârful carierei, locul 7 WTA fiind cea mai bună poziție a sa de până în prezent. La turneele de grand slam nu a excelat însă, Pegula având în palmares un singur astfel de trofeu, mai exact cel obținut la Washington, în 2019. Jessica Pegula a învins-o în sferturi pe Yulia Putintseva (locul 46 WTA), cu scorul 6-3, 6-3.

Urmăriți Impact.ro și pe