Simona Halep, elogiată de o mare rivală. „A popularizat tenisul în România și în Europa. Este un model”

Sorin Barbu 29.03.2022, 11:31
Simona Halep, elogiată de o mare rivală. „A popularizat tenisul în România și în Europa. Este un model”

Simona Halep a fost lăudată de Iga Swiatek, jucătoarea care de pe data de 4 aprilie este noul lider al clasamentului WTA. A spus despre ea că este un model și că a popularizat tenisul în România și în Europa.

Simona Halep, lăudată de Iga Swiatek

Simona Halep a fost învinsă în semifinale la Indian Wells de Iga Swiatek. Duelul a fost palpitant și echilibrat, iar jucătoarea din România a dat de câteva ori de pământ cu racheta, de nervi. Sportiva din Polonia traversează o perioadă excelentă.

A ajuns la 14 victorii consecutive, iar de pe data de 4 aprilie este noul lider al clasamentului mondial. Și Simona Halep a fost pe acel loc și a stat 64 de săptămâni în prima poziție a jucătoarelor de tenis profesioniste.

„Este mereu greu să joc împotriva Simonei, mental și fizic. Este genul de jucătoare care nu renunță niciodată, este o luptătoare. Mă bucur că am jucat de multe ori împotriva ei, o jucătoare care a fost în circuit în ultimii zece ani. Am avut multe de învățat după fiecare meci împotriva ei.

Cred că Simona a popularizat tenisul în România și în Europa. Este un model extraordinar pentru jucătoare”, a declarat noul lider WTA pentru Digi Sport.

Iga Swiatek se pregătește de un nou duel cu jucătoare din România pentru că Polonia va înfrunta echipa condusă de Horia Tecău în Fed Cup. Duelul se va disputa pe 15 și 16 aprilie, dar Simona Halep are șanse mici să joace pentru că este accidentată.

„Fed Cup este mereu o competiție diferită, în echipă, vin mulți fani. Este o competiție stresantă, nu am multă experiență în Fed Cup. Am jucat de trei ori și mereu am avut meciuri grele. Nu știu deocamdată împotriva cui o să joc… nu știam că Simona nu va juca. Probabil va fi Sorana (n.r. Sorana Cîrstea s-a retras din echipă acum aproximativ patru ani).

Sunt destul de entuziasmată în privința meciului cu România, nu am jucat atât de mult în țara mea. Sper că voi fi pregătită din punct de vedere mental, pentru a rămâne concentrată, având în vedere atmosfera.

Sigur că va fi o presiune, vor crește așteptările după ce am devenit lider mondial. Dar sunt pregătită pentru asta, sincer. A fost greu să gestionez așteptările pe care le-am avut eu, nu ale altora. Știu că pot fi suișuri și coborâșuri”, a mai declarat sportiva din Polonia.

Simona Halep - Iga Swiatek live video optimi Roland Garros 2020. Ora de start

Iga Swiatek a câștigat turneul de la Roland Garros în anul 2020 și s-a impus la două competiții în anul 2022: Doha şi Indian Wells.

Urmăriți Impact.ro și pe