VIDEO

Simona Halep, analiză obiectivă după partida cu Sorana Cîrstea. „Nu am știut la ce să mă aștept”. Când este programat meciul cu Petra Martic

Sorin Barbu 16.03.2022, 09:47
Simona Halep, analiză obiectivă după partida cu Sorana Cîrstea. „Nu am știut la ce să mă aștept”. Când este programat meciul cu Petra Martic

Simona Halep a câștigat duelul cu Sorana Cîrstea și s-a calificat în sferturile de la Indian Wells. A fost a 18-a victorie în fața unei jucătoare din România. Halep o va înfrunta în turul următor pe croata Petra Martic, locul 79 în clasamentul WTA și a vorbit despre acest meci într-o conferință de presă.

Simona Halep, încântată de prestația din meciul cu Sorana Cîrstea

Simona Halep nu a avut nicio emoție în duelul cu Sorana Cîrstea, jucătoare care conducea cu 2-1 în duelurile directe. Meciul s-a terminat rapid, în două seturi: 6-1, 6-4. Pentru Halep a fost cea de-a 18-a victorie în fața unei jucătoare din România. Pe Sorana nu o mai înfruntase din anul 2010, din calificările turneului de la Cincinnati.

„Cred că am făcut un meci bun. În primul set am jucat foarte bine, dar în al doilea am început cu unele greșeli. Per total am făcut un meci bun și sunt foarte încântată de această victorie. Nu a fost ușor, dar mă bucur de acest succes.

Cred că oricine are un stres când înfruntă un sportiv de la el din țară, dar pot să spun că deja m-am obișnuit pentru că am jucat de foarte multe ori cu români. Cu ea nu am mai jucat de mult, de aproape 12 ani, așa că a fost ceva nou și nu am știut la ce să mă aștept, Ne-am antrenat de câteva ori în ultimul an…

Cred că am jucat foarte bine în primul set, am știut ce am de făcut. Setul doi a fost puțin mai greu pentru că am început să greșesc, iar ea a jucat mai bine. Sunt foarte fericită că am terminat acest meci în două seturi”, a declarat sportiva din Constanța la conferința de presă.

Simona Halep, pregătită pentru partida din sferturi

Prin calificarea în sferturi, Simona Halep este sigură de un cec de 179.940 de dolari și 120 de puncte WTA, în vreme ce Cîrstea a plecat acasă cu 94.575 de dolari și 65 de puncte WTA. În turul următor, fostul lider mondial o va înfrunta pe croata Petra Martic, sportivă aflată pe locul 79 WTA.

Jucătoarea din România conduce cu 2-1, în întâlnire directe, după 6-4, 6-7 (5), 6-3, tot la Indian Wells, în sferturi, în 2018, 6-4, 6-2, la Guangzhou, în turul I, în 2015 şi 3-6, 7-5, 5-7, în optimi, la Copenhaga, în 2011.

„Am jucat ultima oară aici. Mă aștept la o bătălie dificilă. E întotdeauna greu să joci împotriva ei. Mă voi uita la meciul acela și voi fi pregătită. Acum, vreau doar să mă bucur de meciul de azi și să mă relaxez. Mai e mult până la meci”, a spus Simona, la conferința de presă.

Meciul dintre Simona Halep și Petra Martic se va disputa în această noapte de la ora 00.00.

Urmăriți Impact.ro și pe