Simona Halep amenință că nu se va prezenta la Australian Open. Ce o deranjează pe sportiva noastră

Ioana Bucur, George Capoeanu 31.08.2021, 20:40
Simona Halep amenință că nu se va prezenta la Australian Open. Ce o deranjează pe sportiva noastră

Românca a ajuns la capătul răbdării și nu mai este dispusă să se pună, din nou, într-o situație neplăcută. Simona Halep amenință că nu se va prezenta la Australian Open, dacă organizatorii nu iau măsuri.

Simona Halep nu mai vrea la Australian Open

După experiența de la începutul acestui an, Simona Halep ar putea să nu se mai prezinte la ediția viitoare a Australian Open, dacă nu se vor face schimbări importante cu privire la regulile de carantinare a jucătorilor care participă la competiție.

„În cazul unei noi carantine stricte, cred că nu vor veni mulţi jucători, după părerea mea. Pentru mine va fi dificil să vin dacă ştiu că pot avea ghinion în avion şi pot fi caz contact. Dacă trebuie să intru în carantină, este prea mult”, a avertizat fostul număr 1 mondial într-o conferinţă de presă, potrivit welovetennis.fr.

În contextul pandemiei de Covid-19 și situației infectărilor de la începutul acestui an, autoritățile din Australia au cerut ca toți jucătorii să ajungă în Melbourne până la data de 17 ianuarie și să intre în carantină, timp de 14 zile, cu posibilitatea de a se antrena cinci ore pe zi.

După confirmarea mai multor cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 în rândul participanților care au ajuns în țară cu zboruri charter, 72 de jucători şi jucătoare au fost plasaţi într-o carantină strică, fără a avea voie să iasă din camerele de hotel şi să se antreneze.

Simona Halep, primul antrenament dupa retragerea de la Cincinnati. Sportiva se pregateste pentru US Open
Simona Halep, primul antrenament dupa retragerea de la Cincinnati. Sportiva se pregateste pentru US Open

Sportivii afectați și-au exprimat frustrarea pe rețelele de social media, publicând imagini și înregistrări video cu antrenamentele pe care le făceau în camerele de hotel. Au susținut că nu au ştiut de această regulă, potrivit căreia, dacă o persoană dintr-un charter este testată pozitiv în Australia, toţi ocupanţii avionului respectiv intră într-o carantină strictă.

Printre cei care au fost obligați să intre în carantină au fost Simona Halep, Novak Djokovici, Rafael Nadal, Serena Williams, Naomi Osaka, Venus Williams şi Dominic Thiem. Aceștia au stat în izolare în Adelaide, unde a fost programat un turneu demonstrativ.

Românca, în turul al doilea al US Open

Simona Halep a intrat luni pe teren cu coapsa dreaptă bandajată, semn că sportiva încă nu s-a refăcut complet după accidentarea suferită. Cu toate astea, românca a reușit o victorie fabuloasă în fața jucătoarei din Italia, Camila Giorgi, locul 36 WTA.

Halep va evolua în manşa a doua cu Kristina Kucova din Slovacia, locul 111 WTA, prezentă pe tabloul principal ca lucky loser, care a întrecut-o, cu 7-5, 6-1, pe americanca Ann Li, locul 69 WTA.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...