Simona Halep, acuzată că ar cere bani pentru a juca în anumite turnee. Despre ce sume e vorba

Gabriel Peneș 26.08.2022, 12:46
Simona Halep, acuzată că ar cere bani pentru a juca în anumite turnee. Despre ce sume e vorba

Simona Halep, acuzată că ar cere bani pentru a juca în anumite turnee. Fostul lider mondial va lua startul, luni, în ediția din acest an de la US Open. Românca a câștigat titlul la Toronto, apoi a abandonat la Cincinnati, apoi s-a pregătit pentru ultimul Grand Slam al anului. Totuși, organizatorii competiției WTA 250 de la Granby, Canada, s-au plâns că Simona Halep ar fi fost interesată să joace în turneul ce are loc chiar în această săptămână, dar pretențiile financiare n-au putut fi onorate.

Simona Halep, acuzată că ar cere bani pentru a juca în anumite turnee

Simona Halep, acuzată că ar cere bani pentru a juca în anumite turnee. Numărul 7 mondial e gata să ia startul la US Open, ultimul turneu de Grand Slam al anului. Ea s-a menajat după problema de la coapsa dreaptă, preferând să se retragă înaintea partidei din turul 2 de la Cincinnati, de săptămâna trecută.

Halep a fost atrasă într-un scandal declanșat de o publicație din Canada. Aceasta susține că fostul lider mondial a vrut să participe la turneul WTA 250 de la Granby, ce a urmat celui de la Cincinnati și se desfășoară chiar în această săptămână, dar a fost refuzată pentru că a cerut un bonus de participare prea mare. „La Voix de l’Est” susține că informația ar fi fost confirmată chiar de directorului competiției.

„Fostul număr 1 mondial Simona Halep a fost aproape să participe la Campionatele Băncii Naționale (n.r. – denumirea oficială a turneului de la Granby), săptămâna aceasta.

Sportiva care a strâns 40 de milioane de dolari din premii s-a arătat interesat în urmă cu câteva săptămâni, dar Tennis Canada a refuzat să îndeplinească una dintre cerințele ei”, se spune în materialul din sursa amintită.

Simona Halep, acuzată că ar cere bani pentru a juca în anumite turnee. Despre ce sume e vorba
Simona Halep va debuta la actuala ediție a US Open, luni, 29 august, împotriva unei jucătoare venită din calificări

Despre ce sume e vorba

Simona Halep ar fi cerut o sumă pe care organizatorii turneului de la Granby n-au putut să i-o plătească. În ciuda acestui lucru, pretențiile unei campioane ca Halep sunt, de fapt, un lucru firesc în lumea tenisului. Sportivii de top primesc bonusuri importante pentru a participa la competiții de mai mică anvergură, așa cum este și turneul de la Granby.

Sumele vehiculate în această privință pot ajunge 100 – 150.000 de dolari, în funcție de prestigiul și popularitatea jucătorului respectiv. Dar beneficiile de imagine pentru competiția respectivă sunt adesea mult mai mari, cuantificându-se în public mai numeros, dar și sponsori mai mulți și mai generoși.

De altfel, alte jucătoare importante au declinat invitația organizatorilor de la Granby. Printre ele, s-au numărat Emma Răducanu, câștigătoarea US Open 2021, Barbora Krejcikova, învingătoarea de la Roland Garros de anul trecut, dar și brazilianca Beatriz Haddad-Maia, învinsa lui Halep în finala de la Toronto.

Românca are primul meci, luni, la US Open

Simona Halep a ținut să dea asigurări că e refăcută total după problema medicală de la Cincinnati și e încrezătoare în evoluția ei la US Open.

După turneul de la Toronto, am fost mulțumită că mi-am regăsit spiritul de luptă și încrederea că pot câștiga orice meci. Am văzut că pot lovi mingea trei ore, așa că nu mai sunt speriată deloc. Nu mă mai sperie accidentările și sunt cu încrederea ridicată!

De asemenea, mi-am îndeplinit obiectivul de a reveni în Top 10! La US Open am ajuns până în semifinale, așa că nu știu cum e să joci o finală aici, pe cea mai mare arenă din lume. Trebuie să am încredere și să stau bine fizic, pentru că se joacă pe hard și adversarele lovesc mingea foarte tare. Deci trebuie să fiu puternică și să am și șansă. Întotdeauna avem nevoie de noroc, dar în același timp nu trebuie să ne dăm bătuți. Voi vedea cât de departe pot merge anul acesta”, a declarat Simona Halep la ESPN.

Simona Halep va juca în primul tur la US Open contra unei adversare venită din calificări, care nu a fost nominalizată încă. Partida va avea loc, luni, 29 august, în prima zi de meciuri de pe tabloul principal al turneului.

Urmăriți Impact.ro și pe
Gabriel Peneș
- Născut în 1966, absolvent de Istorie, lucrez în presă din 1996       -    Redactor, playtech.ro, 23.06.2021 -       -     Redactor, playsport.ro, 16.01. 2021 - 03.06....