Simona Halep a dezvăluit care a fost înfrângerea care a durut-o cel mai tare. „Mă trezeam plângând în timpul nopții”

Sorin Barbu 13.04.2022, 10:30

Simona Halep a vorbit sincer despre înfrângerea care a urmărit-o cel mai mult. Este vorba de finala de la Roland Garros din anul 2017 pe care a pierdut-o după ce a condus cu 6-3 și 3-0. Sportiva din România a povestit că se trezea noaptea și plângea, din pricina partidei cu Jelena Ostapenko.

Simona Halep a dezvăluit care este meciul care a supărat-o cel mai tare

Simona Halep este unul dintre personajele care apare în Top Court, platforma de e-learing din tenisul mondial. Aici sunt urcate materiale video în care sportivi celebri își explică loviturile, dar povestesc amănunte din procesul de antrenament sau despre modul în care pregătesc un meci.

Jucătoarea din România a devăluit aici care a fost meciul care a marcat-o cel mai tare. Este vorba de duelul cu Jelena Ostapenko, din finala de la Roland Garros, din anul 2018. Halep avea un avans serios când rivala din Letonia a început să lovească tot mai tare, fără să pară să o intereseze dacă mingea nu găsește suprafața de joc. Au fost parcă nici lovituri de ciocan, dar Ostapenko a câștigat duelul.

„Înainte de a câștiga primul Grand Slam, am pierdut o altă finală la Roland Garros. Conduceam meciul… A fost cel mai deprimant moment din viața mea. Trei luni n-am putut să fiu fericită, nu mă puteam bucura de nimic, uneori mă trezeam plângând în timpul nopții.

Aveam 6-3, 3-0 și am pierdut meciul. Dar am știut că trebuie să continui să muncesc, nu am renunțat la antrenament, a doua zi eram pe teren și mă antrenam din greu.

Apoi, în ianuarie am pierdut o altă finală, dar am fost foarte aproape, am jucat foarte bine și n-a fost vorba despre jocul meu. Adversara a fost un pic mai bună, mai puternică. Am continuat să cred că ziua mea va veni și am continuat să muncesc. După, următorul Grand Slam pe care l-am jucat l-am câștigat”, a povestit Simona Halep, pentru Top Court.

Simona Halep a câștigat primul Grand Slam din carieră după ce a pierdut trei finale.

Ce urmeaza pentru Simona Halep dupa abandonul de la Wimbledon. Ce mai poate face inainte la Jocurile Olimpice

Finalale de Grand Slam jucate de Simona Halep
Roland Garros 2014, finală pierdută cu Maria Sharapova, scor 4-6, 7-6(5), 4-6
Roland Garros 2017, meci pierdut cu Jelena Ostapenko, scor 6-4, 4-6, 3-6
Australian Open 2018, învinsă de Caroline Wozniacki, scor 6-7(2), 6-3, 4-6
Roland Garros 2018, câștigată cu Sloane Stephens, scor 3-6, 6-4, 6-1
Wimbledon 2019, câștigată în confruntarea cu Serena Williams, scor 6-2, 6-2

Urmăriți Impact.ro și pe