Simona Halep a câștigat o sumă fabuloasă de când a intrat în sportul de performanță. Câți bani are acum

Iancu Andreea 14.12.2020, 15:59
Simona Halep a câștigat o sumă fabuloasă de când a intrat în sportul de performanță. Câți bani are acum

Românca Simona Halep se bucură de o sumă fabuloasă de bani datorită sportului de performanță. Sportiva a ajuns un nume important în lumea tenisului după ce a câștigat mai multe competiții importante, care au propulsat-o în clasamentului WTA pe primul loc.

Care este suma de bani pe care Simona Halep a câștigat-o din tenisul de performanță

Are doar 29 de ani, însă constănțeanca a convins că talentul și munca fac pereche bună în sport. Simona Halep a atins performanțe care ne fac mândri de cetățenia pe care o împărțim cu ea, reușind cu fiecare meci disputat să aducă fiori în inima românilor de pretutindeni. Pentru că și-a dedicat viața acestui sport, Simona culege acum roadele după o adolescență marcată de antrenamente și ambiție. Dincolo de titlurile care i-au adus gloria în întreaga lume, jucătoarea de tenis a strâns și sume importante de bani din tenis.

Astfel, conform digisport.ro, Simona Halep a devenit a patra cea mai bine plătită jucătoare de tenis a tuturor timpurilor. De exemplu, doar succesul de la Dubai, ce i-a adus al 20-lea trofeu din carieră, a venit alături de un cec de 696.860 de dolari. Această sumă se adaugă la venitul Simonei Halep, care a reușit să devină mai bogată cu 1,5 milioane de dolari în doar un an de zile. Aceste sume fabuloase reprezintă banii câștigați în urma succesului său de la Australian Open și Adelaide.

Deși câștigurile sale se situează sub cele al Serenei Williams, Halep a strâns din tenisul de performanță aproximativ 36,5 milioane de dolari. De asemenea, în topul jucătoarelor de tenis, se regăsesc și Venus Williams și Maria Sharapova, ambele surclasând-o pe Halep în cazul veniturilor din sport. Astfel, jucătoarea Serena William a strâns 92,7 milioane de dolari pe parcursul carierei sale, în timp ce Venus doar 42 de milioane. Și rusoaica Maria Sharapova se bucură de performanțe financiare, reușind să câștige 38,7 milioane de dolari, conform sursei citate.

Simona Halep, una dintre cele mai bine plătite sportive din lume
Simona Halep, una dintre cele mai bine plătite sportive din lume

Își rotunjește veniturile prin contractele de imagine

Dincolo de banii obținuți din performanețele sportive, Simona Halep colaborează de ani buni cu nume importante din țară și străinătate. Astfel, parteneriatele din publicitate îi aduc jucătoarei de tenis bani în plus. Chiar recent, după ce a trecut peste infectarea cu Covid, Simona a revenit la antrenamente și la obișnuitele colaborări. Aceasta a fost prezentă la o ședință foto alături de Monica Bârlădeanu pentru catalogul unei companii de cosmetice. Astfel, per total, anul 2020 nu a fost unul tocmai rău pentru sportivă, după cum chiar ea mărturisea într-o postare în mediul online.

2020… ce să spun? A fost unul dintre cei mai provocatori ani din viața noastră. Când nu am mai putut juca tenis, am făcut un pas înapoi și mi-am dat seama cât de recunoscătoare eram să pot practica sportul pe care îl iubesc. Am fost mândră să revin după pauză și să câștig 2 titluri, să am o serie de 17 victorii și să termin în top 4 pentru al 7-lea an consecutiv.

Vreau să mulțumesc echipei mele pentru toată munca depusă și pentru sacrificiile pe care le-a făcut anul acesta. Nu a fost ușor, dar cu toții am învățat multe. Adevărații supereroi ai acestui an sunt însă angajații din domeniul sănătății care luptă pentru noi în fiecare zi, a scris Halep într-o postare pe Facebook.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...