Simona Halep a bifat 100 de victorii, la un turneu de Grand Şlam. Românca va juca, în sferturi, cu Serena Williams

Nicu Stan 14.02.2021, 13:39
Simona Halep a bifat 100 de victorii, la un turneu de Grand Şlam. Românca va juca, în sferturi, cu Serena Williams

Simona Halep a bifat 100 de victorii, la turnee de Grand Şlam. Românca va juca, în sferturi, cu Serena Williams, Australian Open. Astfel, jucătoarea româncă de tenis la depășit pe Ilie Năstase.

Simona Halep a strâns 100 de meciuri de Grand Slam câștigate. Câte are Ilie Năstase

Simona Halep a cumulat nu mai puțin de 100 de victorii de Grand Slam. Acum, la Autralian Open, în sferturi, o va întâlni pe Serena Williams.

Simona Halep s-a calificat în sferturi la turneul Australian Open, după o victorie grea, cu scorul de 3-6, 6-1, 6-3, în fata polonezei Iga Swiatek. Astfel, Simona Halep va juca în turul următor, cu Serena Williams, pe care a bătut-o ultima data la Wimbledon, în anul 2019.

Simona Halep, locul 2 WTA

De asemenea, românca, care este locul doi WTA, are acum în palmares 100 de victorii, la turneele de Grand Slam. Victoriile sunt împărțite astfel: 28 la Australian Open, 31 la Roland Garros, 24 la Wimbledon, 17 la US Open. De asemenea, în total, Simona Halep a contabilizat 38 de înfrângeri, în cei 12 ani de WTA.

De asemenea, prima victorie a Simonei Halep la un Grand Slam a fost în anul 2011, exact la turneul Australian Open, în turul I, când a învins-o pe luxemburgheza Anne Kremer, cu scorul de 6-3, 3-6, 6-2, o sportivă care avea atunci 35 de ani. De asemenea, la Australian Open 2011, Simona Halep a ajuns până în turul III al turneului, unde a fost eliminată de jucătoatrea de tenis Agnieska Radwanska.

Simona Halep l-a detronat pe Ilie Năstase

Astfel, cu victoriile de la Australian Open 2021, Simona Halep l-a depășit și pe Ilie Năstase, care în cariera sa, a contabilizat 97 devictorii la turneele de Grand Slam.

De asemenea, victoriile Simonei Help sunt foarte înaintate de cele ale celorlalte jucătoare de tenis din România. Astfel, Sorana Cîrstea a înregistrat în cariera ei 49 victorii de Grand Slam. Jucătoarea de tenis Irina Spîrlea a cumulat 43 de victorii în turneele de Grand Slam. Jucătoarea Irina Begu are 26 victorii de Grand Slam, însă are tot timpul să bifeze și alte victorii. Nu în ultimulrând, jucătoarea de tenis Monica Niculescu a câștigat 26 de victorii la turneele de Grand Slam la care săa prezentat.

Simona Halep are 22 de titluri câștigate

De asemenea, Simona Halep, locul 2 WTA, are în palmares nu mai puțin de 22 de titluri, dintre care două de Grand Slam. Acestea sunt Roland Garros – 2018 si Wimbledon-2019.

Azi nu mai mănânc ciocolată (n.r- așa cum a făcut după înfrângerea de la Roland Garros). Mă bucur mult că am câștigat, înseamnă foarte mult pentru mine. Meciul de la Roland Garros a fost foarte greu. Azi am încercat să fac lucrurile mai bine și sunt foarte fericită că am câștigat.

Simona Halep, mulțumită de jocul de la Australian Open

Cred că tot turneul am servit foarte bine, mă bucur că am progresat. Nu servesc puternic, dar mă simt bine. Nu servesc într-un singur unchi, încerc să variez. Azi m-a ajutat mult.  Cred că am făcut-o să comită multe greșeli.

Mă simt bine, nu pot să mă plâng. Am lucrat mult înainte de sezon, m-am antrenat bine. Sunt puțin obosită, dar e normal. Stresul se simte. Acum sunt relaxată și concentrată și vreau să mă recuperez cât mai bine și să dau totul în următorul meci”, a spus Simona Halep după meciul cu Iga Swiatek pentru Eurosport.

Urmăriți Impact.ro și pe