Simona Halep a anunțat că se vaccinează împotriva Covid. Ce i s-a întâmplat după ce fusese testată pozitiv

Iancu Andreea 05.01.2021, 18:43
Simona Halep a anunțat că se vaccinează împotriva Covid. Ce i s-a întâmplat după ce fusese testată pozitiv

Sportiva, în vârstă de 29 de ani, a vorbit despre intenția de a se vaccina împotriva Covid, chiar și după ce aceasta a fost testată pozitiv. Simona Halep a anunțat că se vaccinează în ciuda faptului că a trecut deja prin boală, însă așteaptă etapa în care serul va fi disponibil și pentru categoria din care face parte.

Simona Halep a anunțat că se vaccinează. Ce a determinat-o pe sportivă să ia decizia

Tânăra jucătoare de tenis a început un nou an, intrând deja în pregătirile pentru competiția Australian Open. Totuși, amintirea lui 2020 și perioadele dificile cu care a fost nevoită să se confrunte au determinat-o pe sportivă să ia o decizie importantă pentru starea sa de sănătate. Pentru că își dorește să se încheie pandemia, Simona Halep a anunțat că se vaccinează imediat ce serul va fi disponibil pentru populația din România.

Da, sigur o să mă vaccinez când o să fie posibil, fiindcă vreau să se termine odată cu această pandemie, a declarat Simona Halep pentru Știrile Pro TV.

Cea care se clasează în prezent pe locul 2 WTA s-a confruntat deja cu boala pe care virusul Sars-CoV 2 a generat-o. Halep a fost testată pozitiv cu Covid-19 la finalul lunii octombrie, însă a trecut cu brio peste aceasta. Într-un interviu pentru gsp.ro, sportiva a dezvăluit cum s-a descurcat după ce a început să manifeste primele simptome.

M-am speriat, da. De la zi la zi, așteptam să se întâmple ceva rău, dar bine că nu s-a întâmplat și că am avut simptome foarte lejere. Nu e de glumă cu acest virus și cred că toată lumea trebuie să se protejeze pentru a trece cu bine peste această perioadă, a mărturisit sportiva pentru gsp.ro.

Sportiva Simona Halep se pregătește pentru Australian Open
Sportiva Simona Halep se pregătește pentru Australian Open

Cum decurge campania de vaccinare din România. Când te poți vaccina anti-Covid

Deocamdată, jucătoarea de tenis trebuie să mai aștepte până când îi va veni rândul la vaccin. Campania de vaccinare din România a debutat la finalul lunii decembrie a anului trecut și se desfășoară pe mai multe etape. Mai exact, țara noastră va beneficia treptat de serul creat de cei de la Pfizer-BionTech, pe care Uniunea Europeană l-a aprobat. Astfel, prima tranșă de vaccinuri este destinată persoanelor din categoria lucrătorilor în domeniile sănătății și social, atât din sistemul public, cât și cel privat.

Pe de altă parte, următoarele două etape vor permite și accesul populației la vaccin. Așadar, după ce prima etapă se va încheia, urmează ca populația cu grad de risc și lucrătorii ce desfășoară activități în domeniile esențiale să beneficieze de ser. Ulterior, în etapa a treia, populația generală va avea acces la vaccinul anti-Covid 19.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...