Simona Halep a ajuns la tribunal din cauza statului român. Ce se întâmplă chiar acum

Marian Cărăvan 16.07.2020, 14:25

Simona Halep are probleme cu statul român și a ajuns la tribunal. Criza sanitară a dus-o pe campioană în situația de a avea datorii la ANAF, iar acum totul se decide în instanță.

Probleme pentru Simona Halep. A început procesul cu ANAF

Simona Halep a câștigat sume importante din tenis și a decis să intre în afaceri imobiliare. Numai că în urma neplății impozitelor aferente bunurilor imobiliare pe care le deține în Constanța a ajuns să fie eexecutată silit. Simona Halep a contestat executarea silită, la judecătorie, încă din luna februarie, iar procesul ar fi urmat să înceapă în martie. Criza sanitară a blocat orice activitate, așa că și termenul de judecată a fost amânat pentru o dată ulterioară.

Dosarul de executare silită a fost deschis pe numele Simonei Halep pe 30 ianuarie. Cel mai probabil, ANAF îi impută jucătoarei un debit reprezentând impozit pe bunurile imobile. Simona Halep a adunat din tenis peste 30 milioane de dolari, bani pe care i-a investit în imobiliare, dar şi în alte domenii. De aici rezultă că nu ar fi avut probleme în a plăti sumele solicitate.

Simona Halep a avut pe 9 iulie, la Judecătoria Constanța, termen în dosar. Sportiva dorește să țină totul la secret, așa că a solicitat Judecătoriei Constanța ca nimeni să nu aibă acces la dosar, și nici la ședințele de judecată, scrie Replica de Constanța.

Probleme și pentru tatăl și fratele Simonei Halep

În aceeași situație, spun surse apropiate sportivei, s-ar fi aflat și tatăl acesteia în 2018, când Stere Halep a fost executat silit de Fisc, din cauza datoriilor la stat pe care le avisese cu firma sa. Ca să-și poată plătii datoriile Stere Halep a vândut un bun imobiliar din comuna Vulturu și un teren aferent acestuia.

„Clădirea este executată silit pe baza unui dosar de punere sub sechestru care datează încă din mai 2013, pentru datorii la finanţele din Hârşova. La Stelică SRL din Vulturu a fost înfiinţată în 1992 şi are ca domeniu de activitate comerţul cu amănuntul în magazine nespecializate, cu vânzare predominantă de produse alimentare, băuturi şi tutun. Un magazin sătesc, cu alte cuvinte, chiar dacă imobilul scos la vânzare acum de ANAF este şi spaţiu de producţie al băturilor alcoolice”, spun sursele.

Pare că și Nicolae, fratele Simonei Halep, are probleme financiare. SC New Concept Imob SRL, deținută de Nicolae Halep a avut datorii, în 2019, de 15.206.339 lei, iar SC Resort SRL, a avut datorii de 1.367.931 lei.

Urmăriți Impact.ro și pe