EXCLUSIV

Silviu Prigoană se pregătește să revină în politică. Ce legi și-a propus să schimbe: „De ani buni batem pasul pe loc” EXCLUSIV

Alexandru Catalan 01.06.2022, 16:51
Silviu Prigoană se pregătește să revină în politică. Ce legi și-a propus să schimbe: „De ani buni batem pasul pe loc” EXCLUSIV

Silviu Prigoană are planuri mari pentru viitorul apropiat. Cunoscutul om de afaceri vrea să revină în Parlament, cu ocazia celor mai apropriate alegeri, cele din 2024. El a vorbit cu impact.ro despre modul în care i-a venit ideea.

„Ideea asta mi-a încolțit în minte cu ceva vreme în urmă. Am zis să mă mai gândesc la ea, să o pun la dospit, cum se zice, dar cred din ce în ce mai mult că îi voi da curs.

Sunt cel puțin două legi pe care am de gând să le modific, iar pe o treia, cea legată de legalizarea prostituției, observ că de ani buni batem pasul pe loc. În vorbe suntem extrem de pudici, dar faptele spun cu totul altceva!”, e de părere Silviu Prigoană.

„Numele meu are o rezonanță puternică în rândul opiniei publice”

Cel care a mai fost parlamentar între 2008 și 2012 e de părere că nu a trecut de pomană prin cel mai înalt for legislativ al țării, iar acest lucru îl încurajează să încerce să repete isprava. El susține și că e sigur de faptul că nu va candida din postura de independent.

„La un anume moment, poate mai curând decât cred, precizează același Silviu Prigoană pentru impact.ro, voi consulta sondajele de opinie. Și voi discuta cu cei de la cel mai important partid al momentului! Sunt Silviu Prigoană și numele meu are o rezonanță puternică în rândul opiniei publice și astăzi!”.

El ia în calcul inclusiv varianta de a candida pe listele Partidului Social Democrat. „Nu văd niciun fel de problemă să fac asta, dacă vom ajunge ambele părți la concluzia că e benefic.

În fond, am fost pionier și utecist la viața mea, mi-am făcut și stagiul militar ca la carte, ca atare nu am cum să mă dezic de trecutul meu. Am dăruit destule țării, de ce nu ar fi iar timpul să fac ceea ce am mai făcut în viața mea. Mai ales că consider că primul meu mandat nu a fost deloc o greșeală!”, se întreabă el retoric.

Silviu Prigoana 1
Silviu Prigoana 1

Silviu Prigoană, despre legea familiei

Silviu Prigoană afirmă că pe lângă scrierea și votarea unei Legi a prostituției va avea de lucru și la cea legată de cea a familiei, în special pe tema pensiei alimentare.

„Vă pot spune din propria experiență că chestia asta cu plata pensiei alimentare e o poveste exotică. Deseori ea nu se respectă și ca atare, poate ar trebui desființată.

Părinții divorțați au impresia falsă că pensia alimentară e pentru celălalt părinte, lucru care desigur e fals. Nu e nici pentru ca tatăl să se îmbete, nici pentru ca mama să meargă la shopping. Banii sunt ai copiiilor! Ca atare, consider că cei mici ar trebui să stea în mod egal și la mama, și la tata.

Fiindcă ei nu au apărit din cer, nu sunt făcuți din eprubete. Or, în acest caz, două săptămâni pe lună, ar trebui să stea la mama, iar următoarele două. Copiii au nevoie în mod egal de ambii părinții, ca să nu mai vorbesc despre haine, rechizite și multe altele!”, adaugă el.

Prigoană admite că există și excepții, impuse de viață, cum ar fi moartea sau condamnarea unuia sau ambilor părinți, caz în care grija copilului va fi purtată fie de părintele disponibil, fie de stat.

Urmăriți Impact.ro și pe