Sigur nu știai asta. Care este timpul ideal de fierbere al unui ou. Doar așa se prepară corect

Badea Violeta, Mirabela Năstase 23.07.2021, 11:21
Sigur nu știai asta. Care este timpul ideal de fierbere al unui ou. Doar așa se prepară corect

Oul este unul dintre cele mai apreciate alimente pe care le consumăm la micul dejun. Chiar dacă la prima vedere pare simplu de preparat, de fapt, mulți greşesc când vine vorba despre timpul ideal de fierbere al unui ou. Doar așa se prepară corect!

Care este timpul ideal de fierbere al unui ou

Ouăle sunt niște alimente extrem de delicioase, iar cele fierte moi sunt şi foarte sănătoase. Deși poate părea foarte simplu să faci un ou, multora nu le iese de fiecare dată. Pentru a nu mai întâmpina dificultăți, noi venim în spijinul tuturor cu un ghid care explică, pas cu pas, cum se fierbe corect un ou.

Probabil că ți s-a întâmplat de foarte multe ori ca gălbenuşul oului să nu iasă exact așa cum ți-ai dorit, ci să fie mai tare sau mai moale? Ei bine, gospodinele îți vor dezvălui toate trucurile pentru a obține fix ceea ce vrei. Prima regulă pe care trebuie să o respecți este aceea de a nu fierbe ouăle în apă clocotită, ci în apă rece.

De asemenea, este foarte important să nu pui foarte multe ouă în același vas și să fie acoperite de cel puțin doi centimetri de apă. O altă regulă spune să adaugi o linguriță de oțet, una de bicarbonat de sodiu sau o jumătate de linguriță de sare în apa în care fierb ouăle, astfel vei împiedica împrăștierea albușului, în cazul în care crapă coaja.

Gospodinele mai spun că ouăle se fierb la foc mare până când apa începe să fiarbă, apoi acesta se dă la minimum. După ce sunt gata, acestea se trec pe sub jet de apă rece și se țin circa un minut. Se curăță partea de sus, se pune sare şi se așează într-un recipient special.

Care este timpul ideal de fierbere al unui ou
Care este timpul ideal de fierbere al unui ou

Doar așa se prepară corect

Iată și cât trebuie să fie fierte pentru a obţine ouăle ideale pentru fiecare preferință: moale, mediu sau tare. Îți prezentăm toate trucurile pentru a ieși totul așa cum vrei. Fiecare persoană are anumite gusturi, iar un ou fiert moale nu se ține pe foc cât unul tare. Respectă acești pași simpli și nu vei avea cum să dai greș.

  • Ou foarte moale, cu gălbenuș lichid: 2 minute
  • Ou cu gălbenuș semi-moale: 4 minute
  • Ou cu gălbenuș moale: 6 minute
  • Ou cu gălbenuș tare, dar puțin cremos: 8 minute
  • Ou cu gălbenuș tare: 10 minute
  • Ou cu gălbenuș foarte tare: între 12 și 15 minute
Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...