Sicriul Ilenei Ciuculete ar putea fi mutat de lângă cel al lui Cornel Galeș. Fiul artistei s-a hotărât

Anca Manolica 06.12.2022, 13:51
Sicriul Ilenei Ciuculete ar putea fi mutat de lângă cel al lui Cornel Galeș. Fiul artistei s-a hotărât

Ileana Ciuculete a decedat în 2017, iar după numai doi ani se stingea din viață și soțul său, Cornel Galeș. Îndrăgita solistă de muzică populară și impresarul sunt înmormântați împreună la Cimitirul Străulești 2 din București. Acum, însă, băieții artistei vor să mute trupul însuflețit al acesteia la Craiova. Care este, de fapt, motivul.

De ce vor fiii Ilenei Ciuculete să mute sicriul artistei la Craiova

Băieții îndrăgitei soliste de muzică populară urmează să ia o decizie neașteptată. Astfel, vor să mute sicriul artistei la Craiova, pe motiv că nu găsesc actele de la locul de veci în care este înmormântată mama lor și soțul ei, Cornel Galeș.

Mugurel Sfetcu, unul dintre băieții din prima căsătorie a artistei, susține că a căutat în zadar documentele dar fără succes și din această cauză nu poate fi plătită taxa anuală, dar nici nu poate face face lucrări de reabilitare la mormânt. Crucea comună de la cavou are crăpături în partea în care este îngropat regretatul ei partener, care s-a stins din viață în urmă cu trei ani, în urma unui tragic accident de mașină în Spania.

Fiul cel mic al artistei, Cristian Sfetcu susține că s-a prezentat cu un avocat la Administrația Cimitirelor și Crematoriilor Umane, acolo unde au depus o cerere în vederea obținerii actului. Dar din august și până acum ei nu au primit niciun răspuns. Acest lucru s-a întâmplat în luna agust a acestui an, iar fii regretatei cântărețe nu au primit niciun răspuns.

„Actele ar fi trebuit să fie la Cornel. Încă din luna februarie a acestui an am fost cu avocata la Asociația Cimitirelor și Crematoriilor și am depus o cerere. Fără actul acela, nu pot să le plătesc, acolo, taxa. Voiam să pot plăti taxa anuală, care cred că nu e plătită de când a murit Cornel Galeș, de vreo trei ani.

Pare incredibil, dar noi nu putem plăti, dacă nu avem actul acela doveditor. Am făcut cerere și ni s-a spus că se rezolvă până prin iunie. Nu s-a întâmplat acest lucru. În august, am sunat iar și a spus că nu se lucrează. Și iată cum trec anii și nu putem face nimic”, a spus fiul cel mare al Ilenei Ciuculete, pentru viva.ro.

Ileana Ciuculete a decedat în anul 2017
Ileana Ciuculete a decedat în anul 2017

„La șapte ani o strămutăm pe mămica la Craiova”

Băieții Ilenei Ciuculete, Mugurel și Cristian Sfetcu, spun că încă mai așteaptă un răspuns de la Administrația Cimitirelor și, în caz contrar, iau în calcul varianta de a o muta pe regretata artistă în Craiova. Acest lucru se poate întâmpla, însă, abia după șapte ani de la deces.

„Fără acel act nu ne ia în considerare. Am dus actul acela, că fata lui Cornel, Claudia Galeș, a renunțat la drepturi, iar el, din partea lui, nu mai are pe nimeni. Mai suntem noi, dar pe mine asta mă interesează, să rezolvăm și această problemă. Crucea este crăpată mai demult. Probabil s-a mai deteriorat, vă dați seama…

(…) În caz că, Doamne ferește, nu vor să ne ajute, să facem acte, noi așteptăm. La șapte ani o strămutăm pe mămica la Craiova, că avem voie. Eu m-am săturat de lupte cu autoritățile”, a mai spus Mugurel Sfetcu.

Urmăriți Impact.ro și pe
Anca Manolica
Nume: Anca MANOLICĂ Studii: Marketing și Comunicare în Afaceri, ASE București Experiență profesională: Mi-am început activitatea profesională în marketing și comunicare în sport...