Și britanicii au „pasajul Unirii” lor. Cum arată locul cu o lungă istorie a accidentelor rutiere, pentru localnici a devenit normalitate

Stan Filon 26.12.2022, 14:33
Și britanicii au „pasajul Unirii” lor. Cum arată locul cu o lungă istorie a accidentelor rutiere, pentru localnici a devenit normalitate

Și britanicii au „pasajul Unirii” al lor, unde accidentele rutiere nu mai contenesc! Oamenii care locuiesc în zona pasajului s-au obișnuit cu accidentele rutiere și sunt deja antrenați pentru a acorda primul ajutor celor care au de suferit după ce încearcă să treacă cu mașinile prin construcția respectivă.

Și britanicii au „pasajul Unirii” lor

Așadar, un pasaj pe sub calea ferată din estul Angliei a ajuns celebru la nivel mondial, după ce în fiecare an au loc zeci de accidente rutiere, unele, din păcate, foarte grave. Despre acest pasaj au scris și jurnaliștii de la New York Times, care au ajuns la concluzia că aici are loc un accident rutier la aproximativ 11 zile.

Pasajul de la Stonea se află la aproximativ 50 de kilometri de Cambridge și are o înălțime de 2,1 metri, așa cum arată și indicatoarele. Este un alt traseu gândit pentru mașinile mici care pot circula pe aici, fără să mai fie nevoite să aștepte, alături de vehiculele mari, la o trecere de cale ferată, atunci când barierele se închid pentru a trece trenul.

Si britanicii au pasajul Unirii lor
Si britanicii au pasajul Unirii lor

Un accident la 11 zile

Așadar, cu câteva zeci de metri înainte de calea ferată, drumul se bifurcă: vehiculele de peste 2,1 metri înalțime trebuie să aștepte la trecerea de cale ferată, celelalte pot alege să circule pe sub pasajul buclucaș. Un indicator rutier arată limita de înălțime, însă mulți șoferi nu observă indicatorul și realizează prea târziu că mașinile lor sunt prea înalte. Podul este lovit în mod regulat de camioane, rulote și furgonete ai căror șoferi nu apreciază corect înălțimea.

Christina Swinden, proprietara unui pub din apropiere, este, de obicei, prima care aude când un vehicul se lovește de partea de sus a pasajului. Femeia este pregătită să intervină de fiecare dată.

„Mă duc și le ofer o ceașcă cu ceai, le spun că nu au fost primii și că nu vor fi ultimii și mă asigur că toată lumea este în regulă”, a declarat Swinden, adăugând că păstrează un set de conuri de semnalizare și o jachetă reflectorizantă „pentru următorul accident inevitabil”, notează sursa citată.

Pasajul Unirii din București a răpit prima viață

Printre vehiculele care au lovit podul se numără un camion al armatei, care a rămas și blocat, o furgonetă de livrări din care s-au împrăștiat ouă și cartofi pe carosabil, o remorcă pentru cai, utilaje agricole, numeroase rulote și multe mașini cu biciclete legate de acoperișuri care au ieșit din pasaj fără ele. Potrivit poliției locale, nu au fost înregistrate decese sau cazuri de persoane rănite grav în urma accidentelor care s-au produs în ultimii ani la pasajul de la Stonea.

Spre deosebire de pasajul din Anglia, cel din România a făcut și victime. Un autocar plin cu turiști greci a rămas blocat în poarta de intrare în pasajul Unirii din București, pe 23 decembrie. Autocarul aproape că s-a rupt în două și mai mulți pasageri au fost pur și simplu striviți. Medicii au declarat decesul unuia dintre turiști, pe care nu l-au mai putut ajuta.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...