Şi-a reclamat vecinii pentru că făceau o gălăgie infernală, dar ea a fost cea amendată. Ce spun poliţiştii

Stan Filon 14.01.2021, 13:03
Şi-a reclamat vecinii pentru că făceau o gălăgie infernală, dar ea a fost cea amendată. Ce spun poliţiştii

O bucureșteancă a sunat la 112 pentru a-și reclama vecinii că fac un zgomot infernal, iar ea nu își poate culca copilul în vârstă de doar doi! Oamenii legii au sosit la fața locului și i-au aplicat o amendă serioasă chiar reclamantei! Aceasta a contestat amenda în instanță, unde a avut o surpriză și mai mare!

O femeie din București și-a reclamat vecinii gălăgioși, dar tot ea a fost cea amendată

Femeia care a reclamat la 112 faptul că vecinii săi fac un zgomot infernal în timpul lucrărilor de amenajare a apartamentului a mers în tribunal pentru a solicita anularea amenzii de 1500 de lei primită de la polițiștii care au venit la domiciliul său.

Aceasta spune că totul a avut loc într-o zi, la ora 12:00, când ea încerca să-și culce copilul de doi ani. „Zgomotul provocat de lucrarile efectuate nu era unul in limite rezonabile (nici macar cum este clasicul zgomot de bormasina), ci era provocat, cel mai probabil, de spargerea unui tavan/perete cu un aparat contondent. Nu era prima data cand vecinii respectivi efectueaza lucrari de constructie care provoaca zgomote si disconfort foarte mari, petenta nefiind singura persoana care a apelat la 112 din acest motiv”.

O femeie din Bucuresti si-a reclamat vecinii galagiosi, dar tot ea a fost cea amendata
O femeie din Bucuresti si-a reclamat vecinii galagiosi, dar tot ea a fost cea amendata

”Petenta trebuie să conștientizeze că locuiește și cu alte persoane”

Femeia a mers în instanță, unde a spus că și polițistul care a venit la domiciliul său a sesizat zgomotele produse de vecini, dar a întrebat-o pe aceasta dacă este conștientă că orele de liniște încep la ora 13:00, iar ceasul era 12:50.

În susținerea cererii de anulare a amenzii, femeia a mai arătat că „nu a urmarit in niciun moment alertarea nejustificata a autoritatilor, din contra, apelul la 112 a avut drept scop solicitarea concursului fortei coercitive a statului, pentru a-i fi respectat dreptul de a convietui in liniste alaturi de fiul sau de numai 2 ani”.

Cu toate acestea, magistrații Judecatoriei Sectorului 1 București au decis menținerea amenzii arătând că „zgomotul determinat de efectuarea lucrarilor de constructie poate atrage raspunderea contraventionala a persoanelor in cauza numai in ipoteza in care lucrarile de constructie sunt efectuate in timpul programului de liniste”.

Judecătorul s-a arătat însă înțelegător pentru vecinii gălăgioși. „Desi, efectuarea acestor lucrari produce un zgomot deranjant pentru ceilalti locatari, chiar si in afara programului de liniste, petenta trebuie sa constientizeze ca locuieste si cu alte persoane care au dreptul de a intreprinde actiunile necesare pentru renovarea unitatilor locative, in pofida faptului ca ii creaza un oarecare discomfort”, a aratat judecatorul de la Judecatoria Sectorului 1.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...