Sfinții Constantin și Elena. Un acatist este rostit an de an. Ce spune, de fapt, rugăciunea

Daria Petrescu / 20.05.2020, 17:00
Sfinții Constantin și Elena. Un acatist este rostit an de an. Ce spune, de fapt, rugăciunea

Sărbătoarea Sfinților Constantin și Elena se sărbătorește în fiecare an, pe 21 mai. În această zi, se rostește un acatist, cu o semnificație extrem de importantă. Rugăciunea este puternică și este rostită de toți credincioșii, pentru a-și curăța sufletul. Tot în această zi, cei care sărbătoresc numele de Constantin și Elena primesc mesaje de la cei dragi.

Un acatist trebuie rostit în fiecare an, pe 21 mai. Troparul Sfinţilor Împăraţi, întocmai cu Apostolii, Constantin şi Elena, glasul al 8-lea:

Chipul Crucii Tale pe cer văzându-l, şi ca Pavel chemarea nu de la oameni luând, cel între împăraţi Apostolul Tău, Doamne, împărăteasca cetate în mâinile Tale a pus-o. Pe care păzeşte-o totdeauna în pace, pentru rugăciunile Născătoarei de Dumnezeu, Unule, Iubitorule de oameni.

Condacul 1

Cel ce chipul Crucii strălucind pe cer mai mult decât soarele l-ai văzut şi biruinţa semnului Domnului bine ţi-a descoperit, cu care întrarmându-te pe toţi vrăjmaşii i-ai biruit, acum şi nouă, celor ce ne plecăm genunchii înaintea icoanei tale, Sfinte Împărate Constantin, dă-ne, împreună cu buna ta maică, Împărăteasa Elena, ajutor, celor ce cântăm vouă: Bucuraţi-vă, părinţii creştinilor!

Dintre femeile care îşi sărbătoresc onomastica, 884.229 poartă numele de Elena
Dintre femeile care îşi sărbătoresc onomastica, 884.229 poartă numele de Elena

Mesaje de Constantin și Elena pe care să le trimiți celor dragi

Felicitari dragul meu cu ocazia aceastei zile. Îți urez să fii mereu sănătos, energic și plin de bucurie. La mulți ani!

Fie ca această zi să-ți dechidă poarta unui viitor plin de succese. Dumnezeu să-ti dea un curcubeu la fiecare furtună, un zambet la fiecare lacrima, sănătate, împliniri și multă iubire! La mulți ani!

Un sfârşit de primăvară şi un început de vară deosebit! La muţi ani Elena!

La mulţi ani Constantin, o zi onomastică briliantă îţi doresc să ai şi o viaţă minunată de acum înainte!

De fiecare dată când te uiţi la aceste flori să ştii că cineva, departe, se gândeşte la tine. Aş vrea să fie mai multe moduri în care să-ţi spun cât însemni pentru mine. Îţi trimit câte un sărut ascuns în petalele fiecărei flori!

Pentru tot ceea ce ai încercat să faci până acum şi nu ţi-a ieşit, pentru tot ce ai construit dar s-a ruinat, pentru tot ce ai căutat în zadar şi nu ai găsit, azi ai voie mai mult ca oricând să crezi într-o minune. Este ziua ta şi numai a ta. Azi trebuie să crezi în visele tale! La mulţi ani!

Vreau să îţi urez toate cele bune, de „Constantin si Elena”! Sfântul căruia îi porţi numele să te ocroteasca mereu!

Îţi doresc ca de ziua numelui tău să ţi se împlinească toate dorinţele, să fii fericit, iubit, să ai parte numai de raze de soare în viaţă şi îţi urez un sincer la mulţi ani! Să bem!

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI