Sfaturi utile când zbori cu avionul în vacanță. Cu cât timp înainte trebuie să fii, de fapt, la aeroport. Puțini știu acest detaliu

Ana Anitoiu 20.06.2022, 21:14
Sfaturi utile când zbori cu avionul în vacanță. Cu cât timp înainte trebuie să fii, de fapt, la aeroport. Puțini știu acest detaliu

Concediile pot fi ruinate în cazul în care nu ajungi la timp la aeroport sau nu ții seama de unele detalii atunci când îți faci bagajul. Iată cu cât timp înainte trebuie să fii gata de îmbarcare, precum și alte câteva sfaturi utile pentru zborul cu avionul în vacanță.

Cu cât timp înainte de zbor trebuie să fii la aeroport

În general, trebuie să ajungi la aeroport cu cel puțin două ore înainte de a decola avionul, în cazul zborurilor interne, și cu cel puțin trei ore înainte, pentru cele internaționale.

Însă, dacă este prima dată când zbori cu avionul sau nu îți mai amintești cum se procedează, este bine să-ți mai aloci o jumătate de oră în plus față de acest timp recomandat, ca să te poți orienta fără să intri în panică.

Pe de altă parte, în cazul în care nu ai un bagaj de predat la cală, poți ajunge ceva mai târziu la aeroport, mai ales dacă ai făcut check-in-ul online sau dacă decolarea nu va avea loc la orele de vârf.

Sfaturi utile cand zbori cu avionul in vacanta
Sfaturi pentru cand zbori cu avionul in vacanta. Foto: unsplash.com

Sfaturi utile pentru zborul cu avionul în vacanță

Dacă vrei să călătorești cu un laptop în bagajul de mână, trebuie să-l scoți și să-l așezi într-un sertar special. În plus, trebuie să pui în coș, înainte de controlul de securitate, toate obiectele metalice pe care le ai – ceas, curea, bijuterii, monede sau telefon mobil.

Un alt aspect pe care trebuie să-l iei în considerare este faptul că nu poți transporta orice cantitate de lichide. De controlul de securitate poți trece doar cu 100 de mililitri. Această regulă se aplică și pentru parfumuri, deodorante și creme.

Mai este bine să știi că rezervările de locuri pentru zboruri se fac fie direct de la compania aeriană, fie prin intermediul agenţiilor de turism, care au acces la bazele de date. Confirmarea rezervărilor se face întotdeauna în funcţie de disponibilitatea de locuri. Transportatorul poate furniza confirmarea în scris a rezervării, la cerere.

George Ivașcu, despre apariția lui Carmen Simionescu în serialul Clanul
Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...