Sfântul Dimitrie cel Nou. Cine poate participa la pelerinajul din Capitală

Stan Filon 22.10.2020, 19:03
Sfântul Dimitrie cel Nou. Cine poate participa la pelerinajul din Capitală

Povestea de la Sfânta Parascheva, din Iași, se repetă și în București! Pelerinajul cu ocazia Sf. Dimitrie cel Nou, care se va desfășura perioada 25-27 octombrie, se va ține, dar în condiții speciale. Primarul General Gabriela Firea a decis ca la pelerinaj să participe doar enoriașii din Capitală.

Cum se va desfășura pelerinajul din București de la Sf. Dimitrie cel Nou

Gabriela Firea a aprobat, joi, protocolul cu Patriarhia Română pentru organizarea pelerinajului cu ocazia Sf. Dimitrie cel Nou, în zona Patriarhiei, la care vor putea participa numai persoane din București, informează Mediafax.

”La activitate vor participa numai persoane din municipiul București. Pentru aceasta, organizatorul va institui puncte de filtrare a participanților în zonele de acces/ieșire a publicului. În zona acestor filtre va fi realizat triajul observațional al participanților”, se arată în protocolul încheiat de PMB cu Patriarhia Română.

Autoritatile au anuntat cum se va desfasura anul acesta pelerinajul de Sf Dimitrie ce Nou
Autoritatile au anuntat cum se va desfasura anul acesta pelerinajul de Sf Dimitrie ce Nou

Enoriașii vor sta la 1,5 metri distanță unul față de celălalt

Potrivit documentului, persoanele organizate pe rândul de așteptare vor beneficia de marcare la fiecare 1,5 metri, iar pe stâlpi vor fi amplasate anunțuri cu privire la păstrarea distanței și respectarea normelor igienico-sanitare, ținând cont că Bucureștiul a intrat în scenariul roșu, din cauza pandemiei de coronavirus.

Protocolul amintește și de numărul participanților care vor putea lua parte la pelerinaj: ”Numărul participanților: circa 500 de persoane la un moment dat”, se arată în protocol.

Pelerinajulde anul acesta de la Sfânta Parascheva s-a lăsat cu violențe, după ce enoriașii nemulțumiți au luat cu asalt racla Sfintei. La pelerinaj nu au avut acces decât oamenii cu domiciliul în Iași, ceea ce a dus la adevărate proteste.

Număr record de îmbolnăviri de coronavirus

Decizia autorităților din București vine în contextul în care numărul îmbolnăvirilor a depășit 3 la mia de locuitori. Capitala a intrat în scenariul roșu, iar școlile, restaurantele și teatrele au fost închise.

Ultimele cifre arată o continuă creștere a numărului de noi îmbolnăviri, la nivel național. În ultimele 24 de ore au fost depistate nu mai puțin de 4,902 noi cazuri de coronavirus.

Până joi, pe teritoriul României, au fost confirmate 196.004 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. 141.089 de pacienți au fost declarați vindecați. În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 4.902 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Până joi, 6.163 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat, în ultimele 24 de ore fiind înregistrate 98 de decese, cele mai multe de la izbucnirea pandemiei de coronavirus.

 

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...