EXCLUSIV

Serialul “Las Fierbinţi”, copiat după scheciurile celor de la Divertis? “Aveam cam aceleaşi personaje” EXCLUSIV

Alexandru Catalan 23.10.2021, 18:17

”Las Fierbinți” e titlul serialului de comedie cu cea mai mare audiență din ultimii ani. În martie, anul viitor, serialul difuzat de cei de la PRO TV va împlini o cifră rotundă: primii săi zece ani de când este produs. Însă ”Las Fierbinți” nu a fost primul pe această piață. Trupa Divertis lansa, prin 2010, o serie de scheciuri care avea loc în lumea unui alt sat, sub titulatura de “show-ul din Corlate” . Dacă Fierbinți se află în județul Ialomița, la circa 35 de kilometri de București, Corlate, aflat în județul Dolj, e mult mai departe de Capitală.

De ce Corlate nu a putut deveni Las Fierbinți

”Corlate nu a luat niciodată forma unui film sau a unui serial de comedie. Noi l-am gândit doar ca un scheci în emisiunile noastre, fără a avea o constanță a aparițiilor. El apărea când și când, adică atunci când simțeam că aveam un subiect legat de lumea satului”, își amintește Toni Grecu, cândva liderul grupului de umor Divertis.

El spune că ”Corlate nu a fost un scop în sine, ci doar un pretext în emisiunile noastre de divertisment”.

”Nu pot spune acum dacă am fi putut face din Corlate ceea ce au făcut colegii cu Las Fierbinți . Mai degrabă nu, fiindcă noi aveam mai multe teme sub vizor în acea perioadă. Așa că nu am simţiţi niciodată nevoia de a dezvolta seria aventurilor la Corlate. De aceea nici nu pot să compar ceea ce am făcut noi, cu acele scurte episode sau scheciuri, cu cei fac colegii noștri din Las Fierbinți.

În plus, noi aveam un buget, ei au un cu totul altul, dat fiind că vorbim despre un serial de televiziune, și încă unul de foarte mare audiență!”, susține același Toni Grecu.

Își amintește cu drag de acea perioadă

La rândul său, Cristian Grețcu, și el fost component al trupei Divertis, își amintește cu drag de acea perioadă și de scheciurile cu ”Corlate”:

”Și noi aveam în povestea noastră cam aceleași figuri, adică un primar, un polițist, diverse personaje ale satului, inclusiv pe prostul satului. Dar aveam și ceva care încă nu există în  Las Fierbinți , îl aveam și pe preotul satului. Iar bugetul era cu totul altul, mult mai mic. Cred însă per total am văzut un pic diferit abordarea!”.

Nu urmăresc constant serialul ”rival”

Toni Grecu mai adaugă un amănunt important, astăzi parcă uitat, care este legat de numele actorilor din distribuția celor două producții de divertisment.

”În distribuția spectacolului nostru au existat și actori care la ora asta fac parte din distribuția serialului de la PRO TV. Mihai Bobonete și Cătălin Neamțu. Mihai Bobonete, spre exemplu, a făcut câțiva ani bune tranziția între  Serviciul Român de Comedie  și Las Fierbinți , ambele difuzate de PRO TV.

Deci o oarecare legătură pot spune că au existat, măcar de dragul umorului de bună calitate!”, indică Toni Grecu. Și el, și colegul său Cristian Grețcu, recunosc, că nu urmăresc constant serialul.

Principalul ”inamic” al serialului

Dar Toni Grecu crede că a identificat deja principalul ”inamic” al serialului cu cea mai mare audiență din vremurile din urmă:

”Televiziunea și-a pierdut mult importanța pe care a avut-o de-a lungul timpului. Povestea asta se întâmplă și la noi, și la americani, și mai peste tot în lume. Amintiți-vă ce rol avea televiziunea în România în 1990, în 2000, chiar și în 2010 Și ce rol mai joacă astăzi?! Iată principala provocare a celor din Las Fierbinți ! Să reziste împotriva curgerii timpului. Le urez multă baftă!”.