Serghei Lavrov spune că iluziile Rusiei de a se baza pe Occident s-au spulberat. „Acestă speranță nu mai există”

Beatrice Dumitru 18.03.2022, 14:46
Serghei Lavrov spune că iluziile Rusiei de a se baza pe Occident s-au spulberat. „Acestă speranță nu mai există”

Relațiile dintre Ruisa și Occident nu mai există după ce Vladimir Putin a ordonat invadarea Ucrainei. Ca răspuns, Marea Britanie, SUA și Uniunea Europeană au dictat sancțiuni dure care „mușcă” tot mai tare din economia Rusiei. În urma acestor măsuri, ministrul rus de Externe Sergei Lavrov a declarat că și-a pierdut orice speranță că Moscova se va putea baza vreodată pe Occident.

Serghei Lavrov, atac la Occident

După declanșarea războiului din Ucraina, Occidentul a impus sancțiuni drastice ca răspuns la ceea ce Moscova a numit o „operație militară specială” în țara vecină și, potrivit ministrului de Externe rus Serghei Lavrov, acest lucru a aratat că Vestul este dominat puternic de Statele Unite și că Uniunea Europeană este, în mare măsură, lipsită de putere.

Oficialul rus a mai declarat că Mscova și-a pierdut orice speranță că se va putea baza vreodată pe Occident și nu va accepta niciodată o ordine mondială dominată de Statele Unite, care se comportă ca un șerif care încearcă să dețină controlul total.

 Serghei Lavrov spune că iluziile Rusiei de a se baza pe Occident s-au spulberat. „Acestă speranță nu mai există”
Serghei Lavrov este ministrul de Externe al lui Vladimir Putin din anul 2004.

Dacă a existat vreo iluzie că ne putem baza, într-o zi, pe partenerii noștri occidentali, această iluzie nu mai există. Acum va trebui să ne bazăm doar pe noi înșine și pe aliații noștri care rămân cu noi. Nu închidem ușa Occidentului, ei o fac”, a declarat Serghei Lavrov, citat de The Telegraph.

UE ar putea dicta noi sancțiuni împotriva Rusiei

Națiunile occidentale au dictat sancțiuni severe împotriva sectoarelor financiare și corporative ale Rusiei ca răspuns la invazia Ucrainei de către Moscova din 24 februarie, scufundând economia țării în cea mai gravă criză de la căderea Uniunii Sovietice din 1991.

Dar Rusia ar putea primi noi sancțiuni. Ministrul de Externe ucrainean, Dmitro Kuleba, a declarat că a discutat  cu șeful diplomației europene, Josep Borrell, despre o nouă serie de măsuri, scrie CNN.

Am discutat despre pregătirea celui de-al 5-lea pachet de sancțiuni UE împotriva Rusiei. Presiunea va continua să crească atât timp cât este nevoie pentru a opri barbaria rusă”, a scris Dmitro Kuleba pe Twitter.

 


Uniunea Europeană a impus o a patra rundă de sancțiuni pe 9 martie și a inclus interdicții privind investițiile rusești în sectorul energetic, exporturile de bunuri de lux către Moscova și importurile de produse din oțel din Rusia. De asemenea, măsurile au vizat încă 160 de oligarhi, politicieni ruși și trei bănci din Belarus.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...