Serghei Lavrov, amenințare pentru Republica Moldova? Ce spune despre populația rusofonă de aici. „Îi vom apăra interesele”

Stan Filon 01.09.2022, 11:20
Serghei Lavrov, amenințare pentru Republica Moldova? Ce spune despre populația rusofonă de aici. „Îi vom apăra interesele”

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, revine în atenția publicului cu o amenințare la adresa Republicii Moldova. Acesta a spus că Rusia va face totul pentru a proteja interesele populaţiei vorbitoare de limbă rusă din Republica Moldova și a făcut mai multe aluzii la adresa Guvernului de la Chişinău, relatează agora.md. Oficialul rus nu se află la prima declarație de acest fel.

Serghei Lavrov, amenințare pentru Republica Moldova

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, amenință Republica Moldova. Înaltul oficial rus a spus că Rusia va face totul pentru a proteja populația vorbitoare de limbă rusă din Republica Moldova. Acesta a mai amenințat Republica Moldova și în trecut.

„Vom face totul pentru ca interesele populaţiei rusofone din Moldova să nu fie afectate în niciun fel. Să nu uităm că, pe lângă Transnistria, în Moldova mai există şi Găgăuzia, care, de asemenea, revendică un statut special. Apropo, ea are unele elemente ale unui statut special. Şi cred că liderii moldoveni vor face ceea ce trebuie dacă vor înceta jocurile geopolitice impuse de occident şi se vor gândi la interesele acelor oameni care trăiesc unul lângă altul”, a declarat Lavrov, conform agora.md.

A acuzat Republica Moldova de cersetorie
A acuzat Republica Moldova de cersetorie

A acuzat Republica Moldova de cerșetorie

Ministrul rus al Externelor a șocat întreaga audiență în luna iunie, când a spus că Republica Moldova vrea să devină a doua Ucraina, făcând referire la faptul că Guvernul de la Chişinău a început demersurile pentru aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

„Desigur, din R.Moldova se încearcă clar să se facă a doua Ucraină… Asemenea abordare din partea actualei conduceri a Moldovei este foarte semnificativă când anunţă că: «Începem procesul de aderare la Uniunea Europeană, o să vedem ce ne vor promite şi o să decidem dacă rămânem în Comunitatea Statelor Independente»”, a declarat el.

Serghei Lavrov a învinuit Chişinăul și de cerşetorie, dar și de extorcare, în cazul livrării gazelor naturale. „Acest tip de cerșetorie, în mare parte extorcare, jucând pe ideea că dacă nu faceți cum vrem noi, mergem mai repede în Europa, și dacă faceți cum vrem noi, tot mergem, dar mai încet. Cam aceste tipuri de semnale cred, dar pot să vă asigur că mare parte a cetățenilor din Republica Moldova înțeleg perfect (jocul – n.r.). Cu atât mai mult cei din Transnistria și, mai ales, cei din Găgăuzia. Și foarte dur lucrează Uniunea Europeană, forțând aceste țări care încă nu sunt nici candidate (la UE – n.r.) să deschidă al doilea front”, spunea Lavrov.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...