Serghei Lavrov a stârnit hohote de râs în India. Ce a putut să spună despre războiul din Ucraina, celor din sală nu le-a venit să creadă

Mihnea Tălău 03.03.2023, 21:11
Serghei Lavrov a stârnit hohote de râs în India. Ce a putut să spună despre războiul din Ucraina, celor din sală nu le-a venit să creadă

Declarațiile făcute de Serghei Lavrov, vineri, la New Delhi, India, au stârnit râsete din partea audienței. Ministrul rus de externe a afirmat că Moscova nu a fost agresorul în războiul din Ucraina, afirmând la conferința Raisina Dialogue: „Războiul, pe care încercăm să îl oprim, a fost lansat împotriva noastră folosind Ucraina”.

Declarațiile lui Lavrov stârnesc hohote de râs și în India

El a făcut o scurtă pauză în timp ce mulțimea râdea la comentariile sale, dar apoi a continuat. Lavrov a făcut comentariile în timpul Dialogului de la Raisina – una dintre puținele conferințe internaționale majore care mai invită oficiali ruși în urma invaziei din 24 februarie 2022 în Ucraina. Găzduit de think tank-ul Observer Research Foundation din India, a permis, de asemenea, o audiență cu un amestec rar de alianțe într-o lume din ce în ce mai polarizată.

În timp ce Lavrov s-a confruntat cu ironii în anumite momente, a fost aplaudat și atunci când a spus că există un „dublu standard” în întrebările care i-au fost adresate cu privire la război, în comparație cu intervențiile militare ale SUA din ultimele decenii.

„Ați fost interesați în acești ani de ceea ce se întâmplă în Irak, ceea ce se întâmplă în Afganistan? Statele Unite au dreptul să declare o amenințare la adresa interesului lor național, în orice loc de pe pământ, așa cum au făcut în Iugoslavia, în Irak, în Libia, în Siria… și nu le puneți nicio întrebare?”, a întrebat Lavrov.

1 milion de ucraineni au fost evacuați în Rusia de la începutul conflictului. Justificarea lui Serghei Lavrov

Rusia caută sprijin

Cu toate acestea, afirmația sa potrivit căreia Moscova a fost victima, nu agresorul, în acest conflict a stârnit râsete din partea publicului.

Reacția publicului reprezintă opiniile divizate din India și din multe alte părți ale lumii cu privire la război. Joi, reuniunea de la New Delhi a miniștrilor de externe din cadrul Grupului celor 20, care reprezintă cele mai mari economii ale lumii, nu a reușit să publice un acord comun din cauza opoziției Chinei și a Rusiei privind formulările referitoare la războiul din Ucraina. Lavrov a călătorit mult prin Asia, Africa și Orientul Mijlociu pentru a obține sprijin pentru punctul de vedere al Rusiei cu privire la acest conflict.

Oase refuză în continuare să reia prietenia ruptă cu CRBL
Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...