Serena Williams și-a schimbat religia. S-a botezat după ce s-a retras din tenis

Beatrice Dumitru 12.01.2023, 16:47
Serena Williams și-a schimbat religia. S-a botezat după ce s-a retras din tenis

Serena Williams s-a retras din tenis la US Open 2022 după ce a fost învinsă în turul al treilea, punând capăt unei cariere impresionante. La doar patru luni după ce și-a luat rămas bun de la sportul în care a scris istorie, Serena Williams și-a schimbat religia. Din ce cult religios face parte acum fosta mare jucătoare de tenis.

Cultul religios din care face parte Serena Williams

Serena Williams a tras cortina peste o carieră de 27 de ani în care a obținut 23 de titluri de Grand Slam, cele mai multe câștigate de o jucătoare în era Open, și 319 săptămâni petrecute pe prima poziție a ierarhiei WTA. Aceasta a jucat ultimul meci la US Open 2022, la vârsta de 40 de ani, unde a fost învinsă de Ajla Tomljanovic în turul al treilea.

Deși a sugerat că s-ar putea întoarece în competiție, marea jucătoare a rezistat până acum tentației și și-a văzut de viața personală, iar după ce a renunțat la tenis și-a schimbat religia, potrivit Express. La doar patru luni după US Open 2022, Serena Williams a fost botezată, duminică, 8 ianuarie, în cultul Martorii lui Iehova din West Palm Beach, Florida, iar pe rețelele de socializare au apărut imagini de la ceremonie.

A fi martor al lui Iehova este important pentru mine, dar nu am fost credincios practicant niciodată cu adevărat, deși mi-am dorit să trec la acest cult. Alexis (n.r. – soțul Serenei Williams) nu a crescut mergând la nicio biserică, dar este foarte receptiv și chiar preia conducerea. El pune nevoile mele pe primul loc”, spunea Serena Williams într-un interviu pentru Vogue, în 2017.

Despre Martorii lui Iehova

Potrivit site-ului oficial al Martorilor lui Iehova, cei care fac parte din acest cult sunt creștini și urmează învățăturile Bibliei. Martorii lui Iehova nu îl consideră pe Iisus Hristos ca fiind „Dumnezeul Atotputernic”, ci doar fiul lui Dumnezeu. Aproape nouă milioane de oameni din întreaga lume fac parte din acest cult religios.

Cultul Martorii lui Iehova a fost fondat în Pennsylvania, SUA, în 1870, plecând de la un studiu biblic condus de Charles Taze Russell. Martorii lui Iehova nu își serbează zilele de naștere deoarece consideră că „astfel de sărbători nu sunt pe placul lui Dumnezeu”.

De ce refuză să mai cânte Angela Similea?
Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...