Șerban Huidu, o nouă lovitură cruntă. Decizia de ultimă oră a tribunalului

Rădulescu Valentin 19.09.2020, 15:59

Șerban Hudiu, împreună cu fratele său, Vlad Huidu, au încercat din răsputeri să își recupereze o proprietate pierdută de familia lor în vremea comunismului. Din nefericire, după mai multe încercări, tribunalul a venit cu o lovitură cruntă pentru cei doi. Ce veste au primit din partea Tribunalului?

Șerban Huidu, lovitură grea din partea Tribunalului

Șerban și Vlad Huidu și-au unit puterile la începutul acestui an, astfel încât să obțină o proprietare de mult pierdută de familia lor, aflată în localitatea Însurăței, județul Brăila. Chiar dacă nu ar fi putut obține dreptul de proprietate, cei doi separau măcar la o sumă consistentă din partea autorităților brăilene. Din nefericire pentru ei, Tribunalul Brăila a hotărât ca cei doi să nu mai primească nimic.

„Soluția pe scurt: Respinge ca nefondată acțiunea restrânsă. Respinge cererea pârâtei Comisia Locală de Fond Funciar Însurăţei privind plata cheltuielilor de judecată”, este hotărârea pronunțată joi, 17 septembrie.

Șerban Huidu, o nouă lovitură cruntă. Decizia de ultimă oră a tribunalului
Șerban Huidu, o nouă lovitură cruntă. Decizia de ultimă oră a tribunalului

Tribunalul a amânat cererea de trei ori

Familia Huidu s-a adresat Judecătoriei Brăila, iar dosarul a ajuns în luna martie la Tribunalul Brăila. Acolo, soluția a fost amânată de trei ori, iar în sentința de joi, 17 septembrie, Tribunalul la luat ultima decizie. Proprietatea a fost pierdută de pe vremea comunismului, iar Șerban și Vlad Huidu au încercat din greu să o recupereze. Cei doi au făcut solicitarea potrivit legii 10/2001, coroborată cu legea 165/2014, ceea ce face referire la modul de retrocedare sau despăgubire în cazul unor imobile preluate abuziv de regimul comunist.

„Admite excepţia de necompetenţă materială invocată de instanţă. Declină competenţa de soluţionare a cererii formulată de reclamanţii Huidu Şerban Sebastian şi Huidu Vlad Ciprian, în contradictoriu cu pârâtele Comisia Locală De Fond Funciar Însurăței şi Comisia Judeteană pentru stabilirea dreptului de Proprietate Privată Asupra Terenurilor Brăila în favoarea Tribunalului Brăila. Fără cale de atac. Pronunţată azi 12.03.2020, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei . Document: Hotarâre  1266/2020  12.03.2020”, se arată în hotărârea pronunțată de Judecătoria Brăila, potrivit cancan.ro.

Urmăriți Impact.ro și pe