Șerban Huidu merge cu procesul său la Curtea Constituțională. E ultima șansă pentru vedeta tv, ce au descoperit magistrații

Stan Filon 11.05.2021, 11:36
Șerban Huidu merge cu procesul său la Curtea Constituțională. E ultima șansă pentru vedeta tv, ce au descoperit magistrații

Cunoscutul om de televiziune Șerban Huidu a ajuns cu procesul său la Curtea Constituțională! Cum a fost posibil așa ceva? Ei bine, vedeta de televiziune încearcă să recupereze un imobil naționalizat de comuniști, iar procesul s-a împotmolit la Curtea de Apel Galați.

Șerban Huidu a ajuns cu procesul său la Curtea Constituțională

Șerban Huidu împreună cu fratele și tatăl său au dat în judecată statul român pentru a intra în posesia unui imobil luat de comuniști înainte de anul 1989. Imobilul ar fi fost luat de regimul comunist și tranformat într-o casă naționalizată. Ei bine, familia vedetei de televiziune vrea să reintre acum în posesia respectivei clădiri.

În prima instanță, cei trei au  pierdut procesul, dar recursul se judecă acum la Curtea de Apel Galați, care însă a întâmpinat o problemă legată chiar de lege. Magistrații au trimis o sesizare către Curtea Constituțională a României prin care solicită un unct de vedere legat de ceea ce a vrut să spună legiuitorul într-un anume text de lege.

Serban Huidu a ajuns cu procesul sau la Curtea Constitutionala
Serban Huidu a ajuns cu procesul sau la Curtea Constitutionala

A pierdut procesul în primă instanță

”Stabilirea dreptului de proprietate se face la cerere, pe baza situației terenurilor deținute de cooperativa agricolă de producție la 1ianuarie 1990, înscrisă în sistemul de evidență a cadastrului funciar general sau a registrului agricol, corectată cu înstrăinările legal efectuate de către cooperativă până la data intrării în vigoare a legii. (…) Cererea de stabilire a dreptului de proprietate se depune și se înregistrează la primărie în termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei legi”, este textul legii care i-a contrariat pe judecători.

Astfel, procesul fraților Huidu se va relua abia după ce CCR va da un verdict în chestiunea sesizată de judecători: ”Dispune sesizarea Curţii Constituţionale pentru a se pronunţa asupra constituţionalităţii dispoziţiilor art. 11 alin. 3 şi 4 din Legea nr. 18/1991 privind legea fondului funciar. Fără cale de atac în ceea ce priveşte sesizarea Curţii Constituţionale. În temeiul art. 413 alin. 1 pct. 1 C.proc.civ., dispune suspendarea cauzei până la soluţionarea excepţiei de neconstituţionalitate cu care a fost sesizată Curtea Constituţională în dosarul de faţă. Cu drept de recurs, în ceea ce priveşte suspendarea, pe toată durata suspendării, recursul urmând a se depune la Curtea de Apel Galaţi”.

Ce ar putea obține Șerban Huidu

De fapt, frații Huidu vor să recupereze și mai multe terenuri care s-ar afla în Brăila. Potrivit legii, imobilele preluate în mod abuziv de stat, de organizaţiile cooperatiste sau de orice alte persoane juridice în perioada 6 martie 1945 – 22 decembrie 1989, precum şi cele preluate de stat în baza Legii nr. 139/1940 asupra rechiziţiilor şi nerestituite, se restituie, în natură.

”În cazurile în care restituirea în natură nu este posibilă se vor stabili măsuri reparatorii prin echivalent. Măsurile reparatorii prin echivalent vor consta în compensare cu alte bunuri sau servicii oferite în echivalent de către entitatea învestită potrivit prezentei legi cu soluţionarea notificării, cu acordul persoanei îndreptăţite, sau despăgubiri acordate în condiţiile prevederilor speciale privind regimul stabilirii şi plăţii despăgubirilor aferente imobilelor preluate în mod abuziv”, mai prevede legea.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...