Senatul american aprobă un ajutor de 40 de miliarde de dolari pentru Ucraina. Ce spune Joe Biden

Mihnea Tălău 19.05.2022, 22:08
Senatul american aprobă un ajutor de 40 de miliarde de dolari pentru Ucraina. Ce spune Joe Biden

Senatul american a aprobat joi, cu o majoritate covârșitoare, un nou ajutor de aproape 40 de miliarde de dolari pentru Ucraina, trimițând proiectul de lege la Casa Albă pentru ca președintele Joe Biden să îl semneze, în timp ce Washingtonul se străduiește să mențină asistența militară la aproape trei luni după invazia Rusiei.

Cel mai mare pachet de ajutor american pentru Ucraina

Senatul a votat cu 86 la 11 în favoarea pachetului de urgență de asistență militară, economică și umanitară, de departe cel mai mare pachet de ajutor american pentru Ucraina de până acum. Toate cele 11 voturi împotrivă au fost din partea republicanilor, informează Reuters.

Sprijinul bipartizan puternic a subliniat dorința legislatorilor – majoritatea republicanilor, precum și a colegilor democrați ai lui Biden – de a sprijini efortul de război al Ucrainei, fără a trimite trupe americane.

„Acesta este un pachet mare și va satisface nevoile mari ale poporului ucrainean, care luptă pentru supraviețuirea lor”, a declarat liderul majorității democrate din Senat, Chuck Schumer, care a îndemnat la susținerea proiectului de lege privind cheltuielile suplimentare de urgență înainte de vot.

Anuntul facut de SUA referitor la razboiul din Ucraina

Biden spune că nu va exista o întrerupere a finanțării americane pentru Ucraina

Biden a declarat că adoptarea proiectului de lege privind cheltuielile a asigurat că nu va exista o întrerupere a finanțării americane pentru Ucraina.

„Aplaud Congresul pentru că a trimis un mesaj bipartizan clar către lume că poporul Statelor Unite este alături de curajosul popor al Ucrainei în timp ce își apără democrația și libertatea”, a declarat Biden, menționând că va anunța joi un alt pachet de asistență pentru securitate.

Un consilier de rang înalt al președintelui ucrainean Volodymyr Zelenskiy a mulțumit Senatului și a declarat că banii vor contribui la asigurarea înfrângerii Rusiei. „Ne îndreptăm spre victorie cu încredere și strategie”, a declarat șeful de cabinet al lui Zelenskiy, Andriy Yermak, într-o postare online la câteva minute după vot.

Urmăriți Impact.ro și pe