Senatorul PNL infectat cu coronavirus a intrat în contact cu sute de persoane. Decizia lui Klaus Iohannis

Diana Radu 13.03.2020, 13:51
Senatorul PNL infectat cu coronavirus a intrat în contact cu sute de persoane. Decizia lui Klaus Iohannis

După ce Ludovic Orban a anunțat că toți membrii PNL și Guvernul intră în autoizolare, Klaus Iohannis a oferit o alternativă pentru susținerea consultărilor de la Cotroceni în vederea desemnării unui nou premier. Această situație s-a creat, după ce un parlamentar a fost depistat cu COVID-19.

Klaus Iohannis, decizie de ultimă oră după izolarea PNL din cauza COVID-19

Actualul premier interimar a anunțat astăzi că nu se va mai prezenta la Cotroceni pentru consultările în vederea stabilirii noului premier, pentru a nu pune sănătatea președintelui în pericol. Însă, având în vedere criza în care ne aflăm și faptul că România are un guvern interimar, ci nu unul stabil, Klaus Iohannis a anunțat că nu va anula consultările, însă ședința se va muta în online.

klaus iohannis, teleconferinta, propunere premier, coronavirus
Klaus Iohannis, decizie de ultimă oră după izolarea PNL din cauza COVID-19

„Având în vedere situația actuală, Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a decis să facă consultările cu partidele parlamentare, în vederea desemnării candidatului pentru funcția de Prim-ministru, prin sistem de teleconferință”, se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale.

Conform programului anunțat ieri de Administrația Prezidențială consultările ar fi trebuit să înceapă la ora 13, fiind anunțat următorul program:

  • Ora 13:00 – Partidul Național Liberal (PNL);
  • Ora 13:30 – Partidul Social Democrat (PSD);
  • Ora 14:00 – Uniunea Salvați România (USR);
  • Ora 14:30 – Uniunea Democrată a Maghiarilor din România (UDMR);
  • Ora 15:00 – Partidul Mișcarea Populară (PMP);
  • Ora 15:30 – Partidul Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE);
  • Ora 16:00 – Grupul parlamentar Pro Europa;
  • Ora 16:30 – Grupul parlamentar al minorităților naționale.

Senatorul PNL infectat cu coronavirus a intrat în contact cu sute de persoane

Este vorba despre senatorul PNL, Vergel Chițac care pe data de 8 martie s-a întâlnit cu circa 400 de femei musulmane, iar în următoarea zi, adică luni a fost prezent la o ședință organizată de Parlament. De asemenea, acesta a participat în perioada 17-19 februarie la o reuniune NATO la Bruxelles.

Vergel Chițac a anunțat printr-un mesaj pe pagina sa de Facebook că s-a simțit răcit, după ce s-a întors de la reuniunea NATO.

„Constat că s-a creat o adevărată isterie în plan social vizavi de o așa zisă infectare a mea cu Coronavirus. Informația vine exact pe fondul votului din Parlament de astăzi, pentru învestirea Guvernului Cîțu. Este adevărat că ieri am anunțat că nu pot participa la vot pentru că sufăr de o răceală și voi rămâne acasă. Totuși, nu știu în ce context colegii din Parlament au tras de la sine concluzia că sunt suspect de Coronavirus și au făcut public acest lucru. Menționez că sunt sub medicație de două zile și nu am simptome de Coronavirus. Totuși, pentru a înlătura orice suspiciune, am solicitat efectuarea unui test și vă voi ține la curent”, a scris Vergil Chițac pe Faceboook.

Urmăriți Impact.ro și pe