Semnificația cifrei 1 în numerologie. Ce înseamnă dacă se repetă numărul 1 în data de naștere? 

Emanuela Pană 21.11.2022, 18:53
Semnificația cifrei 1 în numerologie. Ce înseamnă dacă se repetă numărul 1 în data de naștere? 

Semnificația cifrei 1 în numerologie. Numerologia este știința care te ajută să descifrezi toate aspectele legate de destin. Astfel, dacă în viața de zi cu zi te întâlnești în mod repetat cu cifra 1, acest lucru înseamnă că universul vrea să-ți transmită un mesaj. Numărul 1 are valențe pozitive, fiind considerat un număr norocos în numeroase contexte ale vieții, ba chiar și în vise.   

Semnificația cifrei 1 în numerologie. Știai că îngerii folosesc acest număr pentru a-ți transmite un mesaj? 

De la unicitate și izolare (singurătate), până la ambiție și putere, cifra 1 este înzestrată cu o mulțime de semnificații. Asociat cu voința puternică, cu energia pură și pozitivă, numărul 1 este o reflectare a unor noi începuturi, dar și a puterii.  

Astfel, numărul 1 reprezintă începutul, punctul de pornire, fundația sau baza, fapt pentru care, încă din cele mai vechi timpuri, a fost asociat cu divinitatea creatoare și atotputernică.

Numărul 1 este singurul număr scris în același mod de toate popoarele antice din Europa și Orient, fiind simbolizat printr-o linie scurtă, verticală. În același timp, 1 este simbolul hidrogenului, elementul chimic cel mai răspândit din univers, fără de care nu ar exista apă, esența vieții. 

Semnificația cifrei 1 în numerologie

Cifra 1 în numerologie este atribuită liderilor, fiind numărul primordial al puterii absolute, unicității și creației. De asemenea, numărul 1 este simbolul întregului, al completitudinii, al unui univers de o unitate perfectă. Îngerii au ales cifra 1 pentru ca muritorii să își ia timp să mediteze asupra semnalelor transmise din cealaltă lume.  

Drept simbol, numărul 1 este adesea reprezentat grafic printr-o linie verticală dreaptă, simplă și scurtă, asemenea unui avertisment. Faptul că nu se poate divide a făcut ca numărul 1 să fie asociat cu unicitatea, unviersul, infinitul și întregul. Unu este principiul primar la care se raportează oamenii, un simbol al totului și al perfecțiunii.  

Cifra destinului 1 în numerologie  

În aceeași măsură, cifra 1 este un simbol al autorității, al liderului, al conducătorului și al puterii sale. Principiile numerologiei spun că persoanele care au cifra destinului 1 sunt înzestrate cu calități de lider, având caractere puternice. Totodată, cei cu cifra destinului 1 sunt oameni ambițioși, curajoși și luptători.  

Persoana guvernată de numărul destinului 1 nu apelează la compromisuri, lucrează pe cont propriu și rar acceptă ajutor din partea celor din jur. Are un psihic rezistent și o fire dreaptă, care stă departe de ocolișuri și vicleșuguri. Este, totodată, aventuroasă, în căutare de experiențe inedite, având un spirit de pionier și idei progresiste. 

Viața persoanelor cu cifra destinului 1 este caracterizată de încercări și numeroase provocări. Acestea nu pot trăi fără idealuri mărețe pentru care să muncească cu râvnă, fiind nerăbdătoare să învețe, să experimenteze și să încerce lucruri noi.  

Între persoanele cu numărul destinului 1 se nasc adesea conducători militari, șefi de companii, lideri politici, inventatori, tehnicieni și ingineri foarte buni, precum și cercetători capabili să ducă știința cu un pas înainte.  

Citește și: Care este numărul tău angelic și cum îți poate influența destinul. Numerologia dezvăluie acest mister

Cifra 1 în astrologie  

În astrologie, 1 sau primul/prima (de pildă, prima Lună plină a anului) este corelat cu noi începuturi, noi șanse sau oportunități, originalitate, conducere, hotărâre, curaj, inspirație, dar și izolare. Astrologia leagă cifra 1 de ziua de naștere, astfel că cei ce se nasc pe data de 1 sunt considerați norocoși și plini de calități și abilități deosebite.  

Semnificatia cifrei 1 in numerologie 
Cifra 1 in astrologie

Persoanele care se nasc pe linia întâi ale lunii au o fire independentă, voluntară, înclinată către singurătate, dar foarte puternică. Ambițioase și foarte inteligente, ele au o capacitate de analiză ridicată și sunt înzestrate cu multă creativitate. Multe dintre persoanele născute pe data de 1 au calități de lider, fiind sortite unor destine excepționale.  

Mai devreme sau mai târziu, acestea vor ieși în evidență prin faptele lor. Deși sunt oameni dinamici, luptători, care iubesc adevărul și fac tot ce le stă în putere să-l apere, unii dintre aceștia sunt tentați să abuzeze de puterea pe care o dețin, putând deveni prea aurtoritari, dominatori și intransigenți.  

Cifra destinului 1, calități și defecte

Așa cum semnele zodiacale au calitățile și defectele lor, tot așa și numerele folisite în astroligie au căpătat trăsături pozitive și negative.  

Calități: inițiativă, energie, persistență, creativitate, încredere, ambiție, dinamică, îndrăzneală, anticipare, afirmare. 

Defecte: egoism, intoleranță, nerăbdare, agresivitate, aroganță, încăpățânare, obrăznicie, dictatură, dominanță, lăcomie. 

Ce înseamnă dacă se repetă cifra 1 în data de naștere? 

Persoanele născute pe data de 11 a oricărei luni sau pe 1 ianuarie (01.01.), 11 ianuarie (11.01), 1 noiembrie (1.11) sau 11 noiembrie (11.11) trebuie să fie atente la mesajul pe care îl transmite repetiția cifrei 1. După cum aminteam și mai sus, numărul 1 poate avea semnificații pozitive, dar și negative (de la unicitate, singurătate și izolare, până la inspirație și ambiție).  

Indiferent de semnificație, cel mai important mesaj din spatele repetiței cifrei 1 este să nu lași niciodată lucrurile în voia sorții, ci să acționezi cu promptitudine, după cum o spune și proverbul: „Bate fierul cât e cald“. 

Semnificația cifrei 1 în vise

Probabil ți s-a întâmplat măcar o dată să visezi anumite numere (indicatoare sau tăblițe cu numere, anunțuri ori mesaje în care sunt scrise cifre) și să te întrebi ce-ar trebui să însemne. În cazul în care reții numerele respective, indicat ar fi să le cauți semnficiația într-un dicționar de vise. 

Dacă ai visat recent numărul 1, acesta poate transmite un mesaj puternic despre tine însuți, despre țelurile, dorințele sau planurile tale, pe care trebuie să le împlinești. Cifra 1 în vise mai poate însemna dorința de noi începuturi, de reîmprospătare și revitalizare sau de redresare. 

Astfel, subconștientul îți transmite un mesaj puternic, și anume să treci la acțiune, să cauți resurse, să lupți și să nu mai aștepți ca lucrurile bune să vină la întâmplare. În unele vise, numărul 1 poate semnifica deopotrivă izolare și singurătate.  

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Emanuela Pană
Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București, Emanuela Pană s-a alăturat echipei Impact în anul 2020, din dorința de a fi...