Semnele care îţi arată că ai imunitatea scăzută. Medicii avertizează, la asta trebuie să fii atent

Cristian Cojocaru 14.01.2021, 09:36
Semnele care îţi arată că ai imunitatea scăzută. Medicii avertizează, la asta trebuie să fii atent

Sistemul imunitar reprezintă un mecanism pe care organismul îl folosește pentru a combate virușii, bacteriile și bolile. Uneori, din cauza unei diete nesănătoase, sistemul imunitar scade. Află care sunt semnele organismului care îți arată că ai imunitatea scăzută.

Cinci semne care îți arată imunitatea scăzută

Stresul, o dietă nesănătoasă sau alți factori pot scădea imunitatea organismului care nu își mai poate juca rolul la fel de eficient în lupta împotriva virușilor și bacteriilor. Fiind mijlocul de apărare al organismului împotriva agenților externi, sistemul imunitar este construit din celule, țesuturi dar și organe care lucrează împreună pentru a proteja corpul uman. Celulele albe din sânge, denumite leucocite sunt cele care atacă agenții externi care pot îmbolnăvi organismul. Atunci când nivelul acestora din sânge scade, organismul atenționează prin mai multe semne scăderea imunității.

Un prim semn este redat de către oboseală, aceasta fiind provocată din nenumărate cauze. Însă atunci când o cauză evidentă nu există, ca atunci când te trezești dimineața și oboseala este inexplicabilă, este recomandat să consulți un medic. Infecțiile frecvente reprezintă la rândul lor un semn al imunității precare. Indiferent că vorbim despre infecții urinare, probleme ale stomacului, gingiile inflamate, acestea pot reprezenta faptul că organismul nu se descurcă eficient împotriva agenților externi.

Dacă pățești să răcesști destul de des și în completare apar dureri în gât, cel mai recomandat este să mergi la medic pentru o verificare a leucocitelor. Numărul acestora pot fi scăzute deci, imunitatea organismului trebuie ajutată. Un sistem imunitar slăbit poate fi depistat și dacă suferi de alergii. Indiferent că te deranjează praful sau alți alergeni, alergiile pot fi semnul unei imunități în scădere.

În anumite situații, este necesară și administrarea de vitamine și suplimente alimentare
În anumite situații, este necesară și administrarea de vitamine și suplimente alimentare

Cum poți ajuta organismul să lupte împotriva agenților externi

Pielea reprezintă cel mai mare organ al corpului uman, fiind expusă la cele mai multe riscuri. Un organism cu imunitatea scăzută va da semne la nivelul pielii precum deshidratare, mdificarea culorii pielii dar și iritații. Dacă imunitatea este scăzută, atunci și rănile se vor vindeca mai greu și pot lăsa în urmă cicatrici inestetice pe piele.

Dacă va confruntați cu aceste situații, sistemul imunitar poate fi ajutat să revină la eficiența sa printr-o alimentație corespunzătoare, odihnă și mișcare. În anumite situații, este necesară și administrarea de vitamine și suplimente alimentare dintre care amintim vitamina D, care reprezintă un nutrient esențial pentru sănătate generală. Această vitamină lipsește mai mult în perioada de iarnă, în mod natural primind această vitamină de la soare.

Zincul reprezintă și el un element chimic necesar, ajutând la devoltarea celulelor și care facilitează legătura dintre acestea, venind cu un răspuns împotriva inflamațiilor. Vitamina C se numără printre vitaminele esențiale, ajutând sistemul imunitar prin eliminarea celulelor moarte și înlocuirea acestora cu celule sănătoase. Seleniul dar și vitaminele B12 și B6 ajută la apărarea organismului și la o sănătate generală a acestuia. Dacă recurgeți la astfel de suplimente nutritive, recomandat este să consultați medicul înainte pentru dozaj și perioadă de administrare, arată doctorulzilei.ro

Urmăriți Impact.ro și pe