Semnal de alarmă de la OMS. Avertisment dur pentru tineri, în vreme de pandemie

Raluca Juncu 06.08.2020, 10:56

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) atrage atenția că numărul infectărilor cu coronavirus în rândul tinerilor cu vârste cuprinse între 15 și 25 de ani s-a triplat, la nivel global.

Analiză OMS: A crescut rata de infectare în rândul tinerilor

Tinerii care merg pe plaje sau la terase și se strâng în număr mare au contribuit, în ultimele trei luni, la triplarea numărului de infecții cu virusul SARS-COV-2, arată OMS, potrivit Reuters. OMS a analizat 6 milioane de infecții, între 24 februarie și 12 iulie. Specialiștii au constatat că ponderea persoanelor cu vârste cuprinse între 15 și 24 de ani a crescut la 15% de la 4,5%.

„Am mai spus acest lucru și o vom spune din nou: tinerii nu sunt invincibili”, a declarat directorul general OMS Tedros Adhanom Ghebreyesus, la Geneva.

 

În afara de Statele Unite ale Americii, care în momentul de față se află pe primul loc în lume în ceea ce privește numărul de cazuri de îmbolnăviri de coronavirus, cu peste 4,9 milioane de infecții, state precum Spania, Germania, Franța sau Japonia au transmis că multe din noile cazuri de infectări au vizat tinerii.

Chiar și țări precum Vietnam, lăudată anterior pentru eforturile sale de atenuare de la izbuncirea  coronavirusului care a apărut la sfârșitul lunii ianuarie, se luptă cu apariția unor noi grupuri de infecții. Mai mult, experții din sănătate din întreaga lume se arată îngrijorați că odată cu redeschiderea școlilor își vor face apariția noi focare de infecții.

„Tinerii tind să fie mai puțin vigilenți în ceea ce privește măștile și distanțarea socială. Călătoritul crește probabilitatea contractării și răspândirii COVID-19”, a declarat Neysa Ernst, manager de secție la spitalul John Hopkins din Baltimore.

Cifrele pandemiei la nivel global

Numărul total al cazurilor de infecții cu coronavirus, din întreaga lume, a ajuns, în ultimele 24 de ore la 18,983,398. Decesele ating cifra 18.983.398, în timp ce numărul celor vindecați a ajuns la 12.173.430. Primele trei cele mai afectate state sunt SUA (4,973,741 de cazuri), Brazilia (2.862.761 de cazuri) și India (1.967.700 de cazuri), potrivit worldometres.info.

Sursa foto: pixabay.com

Urmăriți Impact.ro și pe