Șeful PSD Iași a gafat în direct la o televiziune locală, dând de înțeles că stabilește numirile: „Funcția de prefect este un cadou al meu”

Gabriela del Pupo 31.08.2022, 17:23
Șeful PSD Iași a gafat în direct la o televiziune locală, dând de înțeles că stabilește numirile: „Funcția de prefect este un cadou al meu”

Maricel Popa, șeful PSD Iași, a avut o exprimare total deplasată la televiziunea locală Iași TV Life în care a relatat cum ”i-a făcut cadou” lui Bogdan Cojocaru funcțiile de prefect și ministru al Comunicațiilor, chiar dacă pentru o perioadă scurtă de timp. Contextul era ziua de naștere a prefectului, iar jurnaliștii l-au intervievat pe liderul PSD în privința cadoului pe care i-l va oferi. Acesta a spus că nu este cazul, pentru că i-a oferit două funcții importante cadou, deci s-a achitat de această obligație anticipat.

„Maricel Popa face cadouri camarilei de partid pe banii ieșenilor”

Bogdan Cojocaru este cel mai tânăr prefect din țară. Decizia ca numirile de prefecți să nu mai fie făcute apolitic, arată în acest caz, cum este atitudinea unui lider care a nominalizat un tânăr în această funcție. Maricel Popa consideră că numirea poate fi considerară „un cadou”, după cum s-a exprimat liderul PSD Iași la televiziunea locală.

„Vreau să îi urez prefectului sănătate multă, putere de muncă, este cel mai tânăr prefect din țară și cel mai eficient, iar funcția de prefect este un cadou al meu care (forma corectă este ”pe care”, n.red.) i l-am făcut anticipat, ca și funcția de ministru al Comunicațiilor. Este unul dintre cei mai eficienți prefecți care i-a avut Iașul până acum”, a declarat Maricel Popa.

Bogdan Cojocaru a fost și deputat, și consilierul lui Sorin Grindeanu când acesta din urmă conducea ANCOM, conform g4media.

florin cîțu informat
Alexandru Muraru

PNL Iași consideră declarațiile drept o dovadă de dispreț pentru demnitățile publice

Președintele PNL Iași a considerat declarațiile drept recunoașterea unui sistem clientelar care ar funcționa în interiorul PSD, deși ambele partide sunt în alianța de guvernare. Disputa PNL-PSD este la Iași destul de intensă, chiar dacă, la nivel central cele două partide și-au dat mâna pentru a asigura o majoritate care să asigure stabilitate în Parlament. Alexandru Muraru punctează și faptul că Maricel Popa nu ar avea susținerea liderilor partidului la nivel central pentru o asemenea exprimare.

„‼️ Maricel Popa și PSD Iași își arată adevărata față: dispreț pentru demnitățile publice, traficul de influență și tranzacționarea clientelară, printr-un limbaj comun brevetat din anii 50.
‼️ Fără niciun fel de jenă, Maricel Popa le transmite plătitorilor de taxe din județul Iași că funcțiile publice sunt un cadou pentru clientela de partid. Lipsa de cultură, educație și respect apare de fiecare dată când liderul PSD Iași se exprimă în public și aproape că ne este rușine de rușinea lui.
‼️ Fostul baron PSD nu se dezminte și se comporta ca un șef de trib umilindu-și colaboratorii și mai ales vrând să arate șefilor de la București și electoratului ca mai are un cuvânt de spus. Declaraţiile de mai sus sunt ale unui om frustrat, care a pierdut puterea reală și contactul cu realitatea. Dar declarația făcută de liderul PSD Iași este și o jignire directă adresată actualului prefect PSD care, prin gura lui Maricel Popa, nu ar avea nicio calitate pentru funcţia pe care o ocupă, dacă mandatul nu reprezintă nimic altceva decât un cadou de la șeful său.
‼️ Maricel Popa nu este preocupat de proiectele Iașului; o demonstrează acum prin declarațiile publice referitoare la cadourile din bani publici pentru clientela de partid și a demonstrat-o în mandatul de cel mai slab președinte al Consiliului Județean Iași, o etichetă pe care ieșenii nu o vor uita și ierta vreodată”, a scris Alexandru Muraru pe pagina sa de Facebook.

Urmăriți Impact.ro și pe
Gabriela del Pupo
Pentru Gabriela del Pupo presa nu a fost prima alegere. Absolventă a Universității "Babeș-Bolyai" din Cluj, a lucrat mai bine de 10 ani în domeniul artelor spectacolului. Pasiunea pentru știri...