Șeful ONU consideră că atenția acordată Ucrainei arată prejudecata împotriva vieților negrilor. „Lumea nu tratează rasa umană în același mod”

Mihnea Tălău 14.04.2022, 14:11
Șeful ONU consideră că atenția acordată Ucrainei arată prejudecata împotriva vieților negrilor. „Lumea nu tratează rasa umană în același mod”

Șeful Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) Tedros Adhanom Ghebreyesus este de părere că lumea nu acordă aceeași atenție situațiilor de urgență care afectează albii și negrii. El a declarat că doar o fracțiune din ajutorul acordat Ucrainei a fost acordat altor crize umanitare.

Lumea nu acordă cu adevărat aceeași atenție vieților albe și negre

Tedros consideră că ajutorul dat Ucrainei este foarte necesar, dar că nu este normal ca „unii să fie mai egali ca alții”.

„Ajutorul acordat Ucrainei este foarte important, deoarece are un impact asupra întregii lumi. Dar provincia Tigray din Etiopia, Yemen, Afganistan sau Siria nu primesc aceeași atenție. Nu știu dacă lumea acordă cu adevărat aceeași atenție vieților albe și negre”, a declarat Tedros în cadrul unei conferințe de presă, notează BBC.

El nu este de acord cu faptul că „unii sunt mai egali ca alții”, considerând că lumea nu tratatează cu aceași măsură rasa umană.

„Trebuie să fiu direct și sincer că lumea nu tratează rasa umană în același mod. Unii sunt mai egali decât alții. Și când spun acest lucru, mă doare. Pentru că văd acest lucru. Foarte greu de acceptat, dar se întâmplă”, a adăugat el.

ONU amintește zonele în care sunt necesare ajutoare de urgență

Tedros, care provine din Tigray, a declarat că ONU a stabilit că este nevoie de 100 de camioane pe zi cu provizii umanitare pentru salvarea de vieți pentru regiunea etiopiană.

Războiul a izbucnit în Tigray între TPLF – un grup care a dominat politica etiopiană timp de aproape trei decenii – și guvern în noiembrie 2020, după luni de tensiuni mocnite.

În urma luptelor au fost uciși mii de oameni – inclusiv civili – în timp ce milioane de oameni au nevoie disperată de ajutor umanitar, guvernul federal fiind acuzat că a împiedicat eforturile de ajutorare.

Romanii se pregatesc pentru venirea altui val de refugiati

În Afganistan, ONU afirmă că 24 de milioane de persoane au nevoie de asistență umanitară pentru a supraviețui.

Siria se află în război civil de 11 ani. Aproximativ o jumătate de milion de oameni au fost uciși și milioane de persoane au fost strămutate în timpul conflictului.

Rusia a invadat Ucraina în urmă cu 50 de zile, joi. Procurorii pentru crime de război care au vizitat locul unde au fost uciși civili în orașul Bucha au numit Ucraina scena crimei, în timp ce președintele american Joe Biden a acuzat forțele ruse de comiterea unor acte de genocid în această țară.

Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...