Șeful armatei britanice a vizitat România. A anunțat când va ajunge forţa aeriană a Regatului Unit în țara noastră

Beatrice Dumitru 12.03.2022, 10:42
Șeful armatei britanice a vizitat România. A anunțat când va ajunge forţa aeriană a Regatului Unit în țara noastră

În ziua în care al doilea cel mai puternic om din Statele Unite, vicepreședintele Kamala Harris, a aterizat la București, în România a ajuns și amiralul Sir Tony Radakin, șeful Forțelor Armate ale Regatului Unit. Acesta a calificat războiul declanșat de Rusia în Ucraina drept inacceptabil și a transmis un mesaj important pentru România, în contextul conflictului de la granița țării noastre.

Șeful armatei Regatului Unit, vizită în România

Amiralul Sir Tony Radakin este șeful militar al Forțelor Armate ale Regatului Unit și consilierul militar al premierului și secretarului de stat pentru apărare. El a efectuat o vizită scurtă în România, în contextul situației de securitate regională generată de conflictul din Ucraina.

Amiralul Sir Tony Radakin a transmis un mesaj de solidaritate cu armata românăa și a precizat că aviația militară a Regatului Unit va avea misiuni de supraveghere a spațiului aerian din România de la începutul lunii aprilie.

Șeful armatei britanice a vizitat România. A anunțat când va ajunge în țara noastră forţa aeriană a Regatului Unit
Forța aeriană a Regatului Unit va sosi în România.

Armatele noastre conlucrează strâns, la fel şi forţele navale şi sunt bucuros că forţa noastră aeriană protejează cerul de deasupra noastră şi că forţa noastră aeriană va fi aici la începutul lunii aprilie continuând să protejeze cerul României pentru că este unitatea militarilor noştri, unitatea reacţiei politice cea care răspunde la ceea ce se întâmplă în Ucraina. Acest lucru ne ţine pe toţi în siguranţă şi demonstrează Rusiei cât de inacceptabil este comportamentul său şi cum ne vom uni forţele pentru a ne proteja comunităţile şi pentru a sprijini Ucraina”, a afirmat şeful militar al Forţelor Armate britanice, într-o declaraţie de presă la sediul ambasadei Regatului Unit la Bucureşti.

Cariera amiralului Sir Tony Radakin

Amiralul Sir Tony Radakin a fost înainte șef al Statului Major Naval din iunie 2019 până la începutul lunii noiembrie 2021, timp în care a supravegheat o transformare la scară largă a Marinei Regale. El a susținut o prezenţă navală reînnoită în întreaga lume şi a asigurat un program extins de construcţii navale.

Șeful Forțelor Armate ale Regatului Unit a servit în numeroase funcţii de comandă, atât pe uscat, cât şi pe mare, iar misiunile sale au inclus securitatea Insulelor Falkland, operaţiuni NATO în Marea Adriatică, combaterea contrabandei în Hong Kong şi Caraibe şi trei misiuni în Irak în calitate de comandant.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...