Şedinţele foto de Paşte, noua modă din România. Cât costă și ce pachete atractive oferă fotografii

Ioana Constantin 26.04.2021, 13:36

Şedinţele foto de Paşti, noua modă occidentală care prinde tot mai mult si în România. Zeci de fotografi profesioniști le oferă acum românilor ocazia unor amintiri memorabile: sedințe foto într-un decor de poveste. Noua modă vine mănușă pentru fotografi, care din cauza pendemiei s-au văzut nevoiți să renunțe la evenimentele mari.

Şedinţele foto de Paşte, noua modă din România

În preajma Sărbătorilor Pascale, fotografii profesioniști le propun constănțenilor ședințe foto în studio, într-un cadru autentic, specific primăverii. Așa se face că acum, în studiouri, este agitație mare iar fotomodelele sunt, bineînțeles, copiii. Fiecare fotografie are povestea ei. Iar atunci când talentul şi pasiunea se întâlnesc, prind contur lucruri frumoase. Studiourile par desprinse din povești.

Pentru a surprinde cele mai reușite momente în fotografiile sale, Alex Flaut și-a transformat întregul spațiu în care lucrează într-un veritabil tărâm dedicat copiilor. Si pe lângă toate celelalte ornamente și obiecte decorative de poveste, în preajma Sărbătorilor Pascale, in studioruile foto apar si prietenii necuvântători.

Am investit destul de mult în acest decor, este unul autentic, original, toate piesele sunt vechi, cumpărate din târguri de antichități aduse din țară. Gardul este din Vrancea. Totul este autentic, îmi plac lucrurile vechi. Aveam această idee de anul trecut, cu un decor natural. La fiecare sărbătoare se va schimba decorul în așa fel încât să se simtă lumea foarte bine. De obicei avem client din toate categoriile de la 2 zile, apoi au venit și la sedințe de cuplu, de familie. Merg foarte bine cadourile cu tablouri. După buget, ne adaptăm și creem amintiri foarte frumoase, a spus fotograful Alex Flaut.

Și nu doar copiii sunt fascinați de ideea unei ședințe foto. Părinții sunt și ei nelipsiți din decor . Nu au ocazia prea des să se bucure de astfel de momente așa că atunci când se ivește ocazia, nu o ratează.

Şedintele foto de Paste, noua moda din Romania
Şedintele foto de Paste

Am ales o ședință tematica pentru a colectționa cât mai multe amintiri, să ne bucurăm de ele peste ani. Decorul este minunat, domnul este foarte drăguț, totul a fost minunat, a declarat o clientă.

Fotografii recunosc că în perioada aceasta, ședintele foto de sărbători sunt un colac de salvare pentru ei. Din cauza pandemiei, evenimentele mari s-au redus considerabil, iar în acest mod reușesc să supraviețuiască.

Eu sunt foarte legat de sărbatori, îmi plac, și am constantat că există o lipsă de ședințe de paște. Nu prea am vazut până acum ședinte de Paste și am vobservat că dacă vin clienții de crăciun, în mod regulat, am spus să fac un decor de poveste, am vrut un decor real, copiii să poată să umble, să se joace, să se simtă în largul lor. Am muncit vreo două luni și tot ce vedeți sunt materiale cumpărate și făcute de noi, cu ajutorul unui meșter foarte priceput. Am avut un feedback pozitiv. Toti ramân surprinși când ajung aici. Venirea la studio vrem sa fie ca o experiență. Programările le-am început cu o lună înainte de Paște. Sunt ca o mană cerească pentru noi aceste ședinte. Raportat la Craciun, este mai slab, însă este ceva nou care se va transforma într-un trend, a spus și fotograful Alex Mușat.

O ședință foto costă între 400 și 500 de lei. Una peste alta, indiferent că vorbim de Paște sau de Crăciun, o ședință foto personalizată poate fi o alegere inspirată pentru cei care doresc să își contureze amintiri de neuitat.

Urmăriți Impact.ro și pe