Ședința solemnă de Ziua Națională, marcată cu scandal în Parlament. Afirmația unui deputat maghiar a provocat scântei, Diana Șoșoacă a reacționat: „Trădătorule”

Badea Violeta 28.11.2022, 21:31
Ședința solemnă de Ziua Națională, marcată cu scandal în Parlament. Afirmația unui deputat maghiar a provocat scântei, Diana Șoșoacă a reacționat: „Trădătorule”

Un nou scandal a avut loc luni, pe data de 28 noiembrie, în Parlamentul României. De data aceasta, protagonişti au fost Diana Șoșoacă și deputatul UDMR Csoma Botond. La un moment dat, senatoarea s-a arătat nemulțumită de discursul politicianului și a reacționat în stilul său caracteristic.

Scandal în Parlament între Diana Șoșoacă și un deputat UDMR

Luni, 28 noiembrie, a avut loc o ședința cu ocazia Zilei Naționale a României. Aceasta a fost, însă, marcată de un conflict între Diana Șoșoacă și un deputat UDMR. Senatoarea s-a arătat deranjată de discursul lui Csoma Botond și a început să strige și să acopere sunetul de la microfon.

Politicianul a spus că „de-a lungul istoriei au fost multe cazuri în care nu ne-am aflat în aceeași parte a baricadei. În ciuda acestui fapt nu se poate admite o viziune de tip exclusivist reducționist care reduce raporturile româno-maghiare la un conflict permanent și care contribuie în acest mod la perpetuarea imaginii de dușman, afectând grav relațiile interetnice”.

Deputatul UDMR a mai adăugat că „Liderii politici și religioși ai românilor ardeleni știau foarte bine că Ardealul nu era numai românesc ci și unguresc, săsesc și evreiesc. Și acest lucru s-a reflectat și în textul declarației de la Alba Iulia. Mulți dintre acești lideri care contribuiseră la realizarea Unirii au murit în anii 50 în temnițele comuniste dar ne-au lăsat moștenire o declarație.”

Citește și Diana Șoșoacă explică felul în care scapă de amenzi. „E normal să fiu un personaj controversat” (Exclusiv)!

Diana Sosoaca explica felul in care scapa de amenzi
Diana Sosoaca, scandal in Parlament

Diana Șoșoacă, scoasă din sărite de afirmațiile lui Csoma Botond

La auzul acestor afirmații, Diana Șoșoacă a explodat. Senatoarea a început să țipe până ce vocea sa a acoperit la propriu microfonul deputatului UDMR.

„Antiromânilor! Ieșiți din țară imediat! Este inacceptabil. Rușine să-ți fie! România! Trăiască România liberă. Dați-l afară! Transilvania e România. Secuii nici măcar nu sunt unguri.

Ieși afară! Nu ți-e rușine? Este cea mai mare jignire, este înaltă trădare. Este inacceptabil ce face acest ungur. Ieșiți mă! Ridicați-vă, nu e posibil așa ceva. Rușine să vă fie că v-am acceptat în țara asta. Cere-ți scuze de la poporul român imediat! Trădătorule, antiromânule!”, a strigat Diana Șoșoacă.

Președintele Camerei Deputaților a rugat-o pe Diana Șoșoacă să înceteze, dar în zadar. „Doamna senator o să mă văd nevoit să închei ședința pentru o singură persoană”, a afirmat Marcel Ciolacu.

Citește și Incidente la protestul AUR. George Simion și Diana Șoșoacă au schimbat replici tăioase. Ce au descoperit jandarmii asupra unui protestatar!

Dezvăluiri inedite despre bani și propuneri indecente!
Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...