Ședința de Guvern se amână: ce documente lipsesc

Alexandru Ioanid 11.03.2019, 09:09
Ședința de Guvern se amână: ce documente lipsesc

Guvernul avea programată o ședință pentru luni, 11 martie, în care trebuia să adopte OUG privind plafoanele bugetare. Numai că planul a fost schimbat din mers.

Şedinţa de Guvern, care urma să aibă loc luni şi în timpul căreia urma să se adopte ordonanţa de urgenţă privind plafoanele bugetare, a fost amânată pentru marţi, la ora 14.00.

Surse guvernamentale au declarat pentru Mediafax că nu sunt sosite avizele necesare, printre care și cel de la Consiliul Economic și Social.

OUG privind plafoanele bugetare, necesară pentru adoptarea bugetului

Bugetul pe 2019, adică documentul care prevede cum se împart banii anul acesta, a fost contestat la CCR de președinte, dar sesizarea lui Klaus Iohannis a fost respinsă. Ulterior, șeful statului a retrimis bugetul de stat la Parlament pentru reexaminare.

A fost declarată neconstituțională doar ordonanța care modifică plafoanele bugetare. Guvernul a decis să schimbe actul normativ, în acord cu decizia Curții.

Abia după ce primește toate avizele, bugetul poate fi adoptat din nou de Parlament, iar, de această dată, șeful statului este obligat să-l promulge.

Urmăriți Impact.ro și pe