Secretul unei omlete bine făcute. Uită de cea prăjită prea tare şi uscată! Aşa iese perfectă

Badea Violeta 20.01.2022, 10:19
Secretul unei omlete bine făcute. Uită de cea prăjită prea tare şi uscată! Aşa iese perfectă

Mulți specialiști consideră că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei, iar ouăle sunt printre preferatele românilor. Fără dar și poate, o omletă bine făcută reprezintă cel mai bun mod de a-ți începe ziua. Așadar, noi îți vom dezvălui în acest articol secretul acestui preparat delicios. Îți garantăm că un astfel de truc poate face diferența și te poate ajuta să uiți complet de cea prăjită prea tare şi uscată! Iată de ce trebuie sa ții cont!

Cum prepari omleta perfectă

Omleta este ideală pentru micul dejun. Acest preparat este extrem de sănătos și unde mai pui că este gata în doar câteva minute și nici nu necesită foarte multe ingrediente. De asemenea, omleta reprezintă un mic dejun foarte sățios și gustos.

Aceasta îți va oferi energia de care ai nevoie și te va face să-ți începi ziua cum nu se poate mai bine. Deși este un preparat care se obține extrem de simplu, multora le iese prea prăjită sau prea uscată, așa că noi ne-am gândit să-ți prezentăm pașii pe care trebuie să-i urmezi pentru a face omleta perfectă.

În primul rând, omleta trebuie acoperită, iar focul trebuie dat la mic. Un alt secret este acela de a folosi unt pentru prăjit, nu ulei. Acest produs are capacitatea de a face omleta mai pufoasă. În continuare îți vom prezenta care sunt ingredientele de care ai nevoie.

Cum sa prepari cea mai buna omleta
Cum sa prepari cea mai buna omleta

Ingrediente

  • două ouă
  • unt
  • puțin ulei
  • sare, după gust
  • piper (opțional)
  • ardei iute (opțional)
  • verdeață opțional)
  • brânză (opțional)
  • roșii (opțional)

Mod de preparare

Pentru început vom încălzi tigaia și vom adăuga aproximativ 10 g de unt. Între timp, adăugăm ouăle într-un recipient, presărăm puțină sare, spargem gălbenușurile și amestecăm foarte bine cu ajutorul unei furculițe.

Dăm focul la minim și turnăm compoziția rezultată în tigaie. Ulterior, vom așeza un capac deasupra acesteia. Este foarte important ca focul să fie mic şi tigaia să fie acoperită cu un capac.

Doar așa omleta va ieși perfectă și nu va fi nici prea prăjită, nici uscată. Omleta se lasă pe foc circa un minut. Ulterior, vom da capacul deoparte și vom opri focul.

Așezăm omleta pe farfurie și decorăm cu legume crude sau murate, brânză, salată, pâine prajită, în funcție de preferințe. Spor la treabă și poftă bună!

Urmăriți Impact.ro și pe